14 ani

te

Suport pentru IMM-uri în Zonele Rurale

Misiunea Beneficiarului acestui Proiect, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii - ODIMM este de a contribui la dezvoltarea unei economii naționale competitive prin dezvoltarea sectorului IMM din Moldova. Viziunea ODIMM este astfel să devină motorul principal al dezvoltării antreprenoriale locale și, în acest sens, ODIMM acționează de facto ca agenție de implementare a politicilor de dezvoltare a IMM-urilor din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

ODIMM utilizează cele două programe naționale de susținere a afacerilor pentru a canaliza sprijinul acordat de Uniunea Europeană beneficiarilor acțiunii: programul PARE 1 + 1 (Programul național de atragere a remitențelor migranților în economia reală a Republicii Moldova) și programul WiB (Women in Business).

Sprijinul include servicii de consultanță, îndrumare și instruire, precum și sprijin financiar.

Rural infografica

Sector: Sectorul IMM-urilor din Moldova

Durata proiectului: 01.06.2018 – 01.06.2021;

Obiectivul general: Contribuire la îmbunătățirea calității vieții rurale pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

Obiectivul specific: Reducerea disparităților economice și sociale în zonele rurale prin introducerea unor inițiative active de ocupare a forței de muncă prin dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural.

Bugetul Total: 5 000 000 EURO

Grant din fondurile Uniunii Europene: 4 000 000 EURO

uedonors

Rezultatele scontate ale Proiectului:

Oportunități de angajare, în special pentru femei, create prin investiții și sprijin nefinanciar pentru IMM-urile din mediul rural, ceea ce va duce la crearea a noi locuri de muncă în zonele rurale.

Suport pentru diversificarea și crearea întreprinderilor rurale, în special microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii, sprijinul IMM-urilor agroalimentare în realizarea de investiții care să le permită să respecte standardele UE privind siguranța alimentelor, creșterea numărului locurilor de muncă, atragerea investițiilor străine și diminuarea fluxului de migrație din zonele rurale spre zonele urbane sau chiar în străinătate.

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.10.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!