14 ani

Nicăieri nu e mai bine decât Acasă

„Nicăieri nu e mai bine decât Acasă”. De această părere este Adrian Razlog din satul Mărăşeşti, Sângerei. Acum doi ani, tânărul a pus bazele visului său – de a avea o afacere acasă.

A muncit vreme de câţiva ani peste hotare, în Rusia şi Germania, iar o parte din banii economisiţi i-a investit într-un viitor mai bun acasă în localitatea de baştină. Astfel, în 2018, Adrian Razlog şi-a fondat propria companie specializată în creşterea ciupercilor după cele mai noi tehnologii. Tânărul cultivă unul din cele mai populare şi întrebuinţate soiuri de ciuperci - champignonul alb.

În drumul spre construirea afacerii sale, Adrian a beneficiat şi de oportunităţi. În 2019, antreprenorul a accesat finanţare europeană în cadrul programului „PARE 1+1”, prin intermediul căreia a renovat spaţiul de depozitare, a procurat sistem de ventilare, utilaj frigorific şi camion dotat cu sistem de răcire pentru transportarea şi  livrarea ciupercilor.

Chiar în plină pandemie, Adrian a strâns prima recoltă de ciuperci. Circa o tonă de champignon alb au fost vândute la piaţa angro. Urmează, însă, ca pe viitor antreprenorul să  iniţieze contracte cu unii agenţii economici, întrucât aceştia s-au arătat interesaţi de colaborare.

Până atunci, tânărul îşi doreşte să se perfecţioneze atât el, cât şi angajaţii săi, în domeniul de activitate ales pentru a putea asigura cel mai bun produs atât pe piaţa locală, cât şi pe cea internaţională.

Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie „PARE 1+1” funcţionează în baza regulii „1+1” - fiecare leu investit din remitenţele candidatului este suplinit cu un leu în formă de grant din cadrul programului. Beneficiari de granturi pot fi cetăţeni ai Republicii Moldova care muncesc peste hotare şi rudele lor de gradul I. Programul este finanţat din bugetul de stat şi cofinanţat din fondurile Uniunii Europene.

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 18.05.2021.

Soluție