14 ani

te

Nicăieri nu e mai bine decât Acasă

Nicăieri nu e mai bine decât Acasă

 

„Nicăieri nu e mai bine decât Acasă”. De această părere este Adrian Razlog din satul Mărăşeşti, Sângerei. Acum doi ani, tânărul a pus bazele visului său – de a avea o afacere acasă.

A muncit vreme de câţiva ani peste hotare, în Rusia şi Germania, iar o parte din banii economisiţi i-a investit într-un viitor mai bun acasă în localitatea de baştină. Astfel, în 2018, Adrian Razlog şi-a fondat propria companie specializată în creşterea ciupercilor după cele mai noi tehnologii. Tânărul cultivă unul din cele mai populare şi întrebuinţate soiuri de ciuperci - champignonul alb.

În drumul spre construirea afacerii sale, Adrian a beneficiat şi de oportunităţi. În 2019, antreprenorul a accesat finanţare europeană în cadrul programului „PARE 1+1”, prin intermediul căreia a renovat spaţiul de depozitare, a procurat sistem de ventilare, utilaj frigorific şi camion dotat cu sistem de răcire pentru transportarea şi  livrarea ciupercilor.

Chiar în plină pandemie, Adrian a strâns prima recoltă de ciuperci. Circa o tonă de champignon alb au fost vândute la piaţa angro. Urmează, însă, ca pe viitor antreprenorul să  iniţieze contracte cu unii agenţii economici, întrucât aceştia s-au arătat interesaţi de colaborare.

Până atunci, tânărul îşi doreşte să se perfecţioneze atât el, cât şi angajaţii săi, în domeniul de activitate ales pentru a putea asigura cel mai bun produs atât pe piaţa locală, cât şi pe cea internaţională.

 

Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie „PARE 1+1” funcţionează în baza regulii „1+1” - fiecare leu investit din remitenţele candidatului este suplinit cu un leu în formă de grant din cadrul programului. Beneficiari de granturi pot fi cetăţeni ai Republicii Moldova care muncesc peste hotare şi rudele lor de gradul I. Programul este finanţat din bugetul de stat şi cofinanţat din fondurile Uniunii Europene.

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!