14 ani

te

Acolo unde înfloresc florile există speranță

Acolo unde înfloresc florile există  speranță

 

Florile le-au înfrumusețat grădina, dar și viața. Ion Bodolică împreună cu soția sa, pe lângă familie, au și o activitate comună. E vorba despre mica afacere pe care au lansat-o acum trei ani. Tinerii planifică să-și extindă businessul, iar acest lucru va fi posibil datorită participării în cadrul proiectului Parteneriatul Local de Ocupare Cahul.

S-a căsătorit, apoi a plecat peste hotare în căutarea unui venit mai bun. Ion Bodolică din satul Colibași, Cahul era convins că va reveni acasă pentru a continua să construiască afacerea inițiată alături de aleasa inimii. De fapt, ea a și fost cea care a dat startul. Provenind dintr-o familie de florari, a decis să continue obiceiul atunci când și-a format propriul cămin. Astfel, soții Bodolică au plantat pe un teren cu o suprafață de peste un hectar diferite tipuri de plante, ca: mușcate, gazania, crăiță, petunia, viola, surfina, gura leului, ciclomen. Banii câștigați peste hotare au fost investiți în afacere, dar tot nu sunt suficienți. Așa că participarea în cadrul Parteneriatului de Ocupare Cahul care le-a oferit șansa de a se înscrie la programul „Start pentru Tineri” a fost o oportunitate pentru a-și dezvolta afacerea. Datorită finanțării nerambursabile, cuplul va construi două sere moderne dotate cu cele necesare pentru creșterea plantelor în orice sezon. Acest lucru le va permite să sporească productivitatea.

În prezent, antreprenorii comercializează produsele într-un butic din orașul Cahul. Și deși trăim un an al provocărilor, Ion spune că afacerea lor nu a fost afectată de pandemie, ci dimpotrivă, vânzările și comenzile s-au dovedit a fi mai fructuoase ca niciodată. 

Profitul însă nu i-a determinat să uite de altruism. Tinerii antreprenori obișnuiesc să doneze flori pentru amenajarea parcurilor, bisericilor și parcelelor din satele vecine.

 

Implementarea proiectului investițional a fost posibilă în rezultatul cooperării dintre Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizația Internațională a Muncii (ILO). Ca urmare a acestui Parteneriat Local de Ocupare au fost susținute financiar 11 afaceri inițiate de tinerii  și femeile din raionul Cahul.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 06.12.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!