14 ani

te

Floarea este poezia reproducerii. Este exemplul eternei seducţii a vieţii

Floarea este poezia reproducerii. Este exemplul eternei seducţii a vieţii

 

Afacerea a pornit dintr-o întâmplare, deși ideea a fost scrisă și analizată chiar de ea. Odată cu realizarea tezei de master, Mihaela Vodă a pus bazele activității sale antreprenoriale fără ca să bănuiască acest lucru. Totul a început la sugestia și susținerea mentorului său pe care nu și-a dorit să-l dezamăgească și se pare că i-a reușit.

A făcut studii în economie, iar finalul acestora, mai exact teza de master urma să-i schimbe parcursul vieții. În timp ce lucra la cea mai importantă lucrare de finalizare a studiilor, pe atunci studenta Mihaela Vodă din satul Roșu, Cahul trebuia să elaboreze un studiu de caz privind livrarea florilor la domiciliu. A fost ghidată de un antreprenor din România, la insistența căruia, tânăra a și lansat afacerea. A fost plecată o perioadă peste hotare, după care a revenit și a început să facă ceea ce a promis mentorului său. În prezent, are o mică activitate de livrare a florilor la domiciliu, pe care o promovează doar pe rețelele de socializare, deocamdată.

Prin intermediul proiectului Parteneriatul Local de Ocupare Cahul, tânăra urmează să-și dezvolte afacerea. Din finanțarea nerambursabilă din cadrul Programului „Start pentru Tineri”, Mihaela va construi o seră unde va cultiva florile. Aceasta va fi dotată cu sistem de încălzire și de irigare pentru a crea, astfel, condiții optime de creștere a florilor de înaltă calitate pe parcursul întregului an.


Totodată, antreprenoarea își propune să dezvolte segmentul B2B, care presupune livrarea florilor proaspete, săptămânal, pe bază de abonament pentru amenajarea spațiilor în hoteluri, oficii, case de avocatură, bănci, restaurante, etc. Tânăra antreprenoare se bucură de susținerea din cadrul proiectului și spune că participarea aici i-a demonstrat că ideea ei nu e o utopie. Ba mai mult, ia oferit mai multă încredere și un suport considerabil pentru a transpune în realitate ceea ce a fost odată doar pe hârtie.

 

Implementarea proiectului investițional a fost posibilă în rezultatul cooperării dintre Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizația Internațională a Muncii (ILO). Ca urmare a acestui Parteneriat Local de Ocupare au fost susținute financiar 11 afaceri inițiate de tinerii  și femeile din raionul Cahul.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 21.06.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!