Cele mai bune idei vin din glumă. Fă-ți gândirea să fie cât mai distractivă

Cele mai bune idei vin din glumă. Fă-ți gândirea să fie cât mai distractivă

 

Ideea de afacere a venit ca un răspuns la cerințele pieței din raionul Cahul, dar și un vis împlinit, pe care-l ținea doar pe hârtie. Mihail Acriș din satul Pelinei a ales să rămână acasă și să debuteze în lumea afacerilor din regiunea de sud a Moldovei, oferind servicii de calitate, în mod special, pentru zonele rurale.

Mihail s-a pomenit că e nevoit să stea la coadă de fiecare dată pentru a beneficia de servicii de vulcanizare, balansare și diagnosticare auto. A decis, astfel, să fie chiar el unul din prestatorii de servicii din acest domeniu, mai ales că avea și o experiență în spate. Astfel, a început să-și „construiască” visul.

Prin intermediul proiectului Parteneriatul Local de Ocupare Cahul și-a amenajat o spălătorie auto chiar pe traseul național cu direcția spre Vama Giurgiulești. Localizarea este avantajoasă și îi va aduce mai mulți clienți.

Totuși, piața de desfacere o reprezintă locuitorii a șapte sate din preajmă care ar urma să devină beneficiarii serviciilor. Prin intermediul grantului din cadrul Programului „Start pentru tineri”, antreprenorul va procura utilajul necesar.

Între timp, a reușit să stabilească deja câteva colaborări. Spune că proiectul a fost o șansă de a rămâne acasă și de a se afirma aici, pentru că asta și-a dorit cel mai mult, însă pe cont propriu nu ar fi reușit. Are și experiența muncii peste hotare, dar totuși acasă e cel mai bine, mărturisește Mihail.

 

Implementarea proiectului investițional a fost posibilă în rezultatul cooperării dintre Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizația Internațională a Muncii (ILO). Ca urmare a acestui Parteneriat Local de Ocupare au fost susținute financiar 11 afaceri inițiate de tinerii  și femeile din raionul Cahul.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md