14 ani

te

Cele mai bune idei vin din glumă. Fă-ți gândirea să fie cât mai distractivă

Cele mai bune idei vin din glumă. Fă-ți gândirea să fie cât mai distractivă

 

Ideea de afacere a venit ca un răspuns la cerințele pieței din raionul Cahul, dar și un vis împlinit, pe care-l ținea doar pe hârtie. Mihail Acriș din satul Pelinei a ales să rămână acasă și să debuteze în lumea afacerilor din regiunea de sud a Moldovei, oferind servicii de calitate, în mod special, pentru zonele rurale.

Mihail s-a pomenit că e nevoit să stea la coadă de fiecare dată pentru a beneficia de servicii de vulcanizare, balansare și diagnosticare auto. A decis, astfel, să fie chiar el unul din prestatorii de servicii din acest domeniu, mai ales că avea și o experiență în spate. Astfel, a început să-și „construiască” visul.

Prin intermediul proiectului Parteneriatul Local de Ocupare Cahul și-a amenajat o spălătorie auto chiar pe traseul național cu direcția spre Vama Giurgiulești. Localizarea este avantajoasă și îi va aduce mai mulți clienți.

Totuși, piața de desfacere o reprezintă locuitorii a șapte sate din preajmă care ar urma să devină beneficiarii serviciilor. Prin intermediul grantului din cadrul Programului „Start pentru tineri”, antreprenorul va procura utilajul necesar.

Între timp, a reușit să stabilească deja câteva colaborări. Spune că proiectul a fost o șansă de a rămâne acasă și de a se afirma aici, pentru că asta și-a dorit cel mai mult, însă pe cont propriu nu ar fi reușit. Are și experiența muncii peste hotare, dar totuși acasă e cel mai bine, mărturisește Mihail.

 

Implementarea proiectului investițional a fost posibilă în rezultatul cooperării dintre Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizația Internațională a Muncii (ILO). Ca urmare a acestui Parteneriat Local de Ocupare au fost susținute financiar 11 afaceri inițiate de tinerii  și femeile din raionul Cahul.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 21.06.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!