Iulia și Ion Guțu – De la simplă prisacă, la o adevărată pensiune

Împart același destin și aceeași pasiune de-o viață-ntreagă. Iar de câțiva ani, gestionează împreună și aceeași afacere. E vorba de Iulia și Ion Guțu care au combinat dragostea pentru apicultură cu plăcerea de a primi oaspeți, conform tradițiilor moldovenești, și au construit o pensiune în apropierea parcului din Țaul, raionul Dondușeni. Totul s-a întâmplat la insistența și susținerea celor două fiice, aflate peste hotare, fapt care le-a permis să aplice la programul „PARE 1+1”. Din grantul obținut, au reușit să construiască afacerea la care nici nu au visat. Inițial, cei doi soți dețineau o prisacă, iar acum îngrijesc o întreagă pensiune, acolo unde vizitatorii pot beneficia și de terapii cu zumzet de albine, o metodă pe care antreprenorii au preluat-o de la un sanatoriu din Ucraina și care este considerată foarte benefică pentru sănătate. Ședințele se desfășoară în căsuțe special construite, unde oaspeții pot să doarmă „în compania albinelor”. Mai mult, cei care își doresc o escapadă în nordul țării, vor fi primiți de gazde cu bucate tradiționale într-un mediu ecologic la „Casa mierii”, așa cum i-au dat numele pensiunii cei doi gospodari.

Tags:

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 19.10.2020.