logo ro

slogan ro

Presa

MARINA POHILENCO - O PASIUNE POATE ACOPERI UN DEFICIT FINANCIAR

MARINA  POHILENCO - O PASIUNE POATE ACOPERI UN DEFICIT FINANCIAR

Atunci când  necesitățile  financiare te copleșesc, o pasiune ar putea să te scoată din bucluc. Cel puțin așa i s-a întâmplat Marinei Pohilenco, o tânără ambițioasă, cu studii superioare finalizate și cunoscătoare a 6 limbi străine. Predilecția  pentru  artă, design și tricotat a ajutat-o  să lanseze o afacere în 2012 - era un proiect social, unde munceau  persoane cu probleme de sănătate, care făceau elemente ornamentale.

A fost nevoită să învețe pe parcurs arta persuasiunii, dar cum să-și gestioneze și stresul, cum să se debaraseze de frica eșecului, dar și să pună accent pe dezvoltarea sa personală și a echipei sale. Toate au dus către fondarea POMARIN KIDS, care nu este tocmai o activitate ce îi generează venitul pe care îl  merită efortul. Ideea , însă, a meritat să fie realizată, acum  laudele cumpărătorilor compensează toate greutățile prin care a trecut. La PoMarin Kids  se lucrează cu dragoste pentru orice produs, iar dedicarea  acoperă deficitul financiar.

Marina a participat la un concurs organizat de Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTIM) și a câștigat un premiu de 60.000  de lei, cu ei a procurat  3 mașini  de cusut, o masă de călcat și un fier de călcat. Prea puțin, de aceea a  continuat cu credite bancare. Uneori își dorea să lase totul baltă, dar responsabilitatea pentru angajați o motiva să nu cedeze. A continuat, totuși, dezvoltarea afacerii, grație cursurilor antreprenoriale organizate de proiectul european Business Academy for Women (BAW). Informațiile obținute de la mentorii profesioniști BAW au ajutat-o să evite greșelile provocate de necunoaștere și să învețe să fie cât mai chibzuită în administrarea resurselor financiare.

Etapele grele au fost și mai sunt repetitive - salariile date la timp, impozitele plătite la timp, atitudinea profesionistă față de clienți.

Obișnuința de a lucra calitativ, de a se trezi mai devreme decât de obicei, i-au compensat toate lipsurile și frustrările, toate au ambiționat-o să meargă înainte.

Astăzi, la PoMarin Kids  se produc plapume și lenjerie de pat pentru copii, cearșafuri, perne decorative, păturii,  plicuri pentru externarea de la maternitate, accesorii pentru pătuțuri. Materiale sunt 100% naturale, ecologice și autohtone, dețin certificate de calitate. Produsele  sunt  în culori calde, pastelate, luminoase, frumoase ochiului.

Nu a ținut  cont de modă și tendințe, ci a renăscut tradițiile și a diversificat serviciile.

Acum aici se fac hăinuțe pentru copii, dar și mobilier.

Pomarin1

A mai fost deschis un showroom, a fost cumpărat utilaj performant și mobilier modern.

Doritorii pot comanda piese brodate cu text personalizat (nume, data nașterii copilului).

Promovarea se face, de obicei, online.

Privind în urmă, ar schimba anumite lucruri - nu ar fi lansat afacerea în timpul maternității, ar fi savurat acești ani împreună cu copiii. Este  greu sa menții o afacere bine organizată și sistematizată și să acorzi timp familiei și în special copiilor, când  părinții sunt  ocupați peste măsură. Condițiile din țară și sistemul nu funcționează în așa fel ca să le  poată îmbina.

Are mare noroc că soțul o susține în toate și o ajută.

Fetițele ei Delia-Iustina și Zara-Cristiana, dar și lecturile și tricotatul o fac să creeze mai mult și îi sunt motiv inepuizabil de inspirație.

Produsul PoMarin Kids este exportat în  România, dar Marina Pohilenco, își dorește ca brandul să devină foarte cunoscut în cât mai multe țări. Și are de ce s-o facă și mai ales cu ce!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 06.12.2019.

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY