logo ro

te

Cum poți obține SEMNĂTURA ELECTRONICĂ?

Cum poți obține SEMNĂTURA ELECTRONICĂ?

 

În contextul pandemiei, utilizarea semnăturii electronice a devenit o necesitate, iar instituția competentă în domeniul semnăturii electronice este Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Energetică (STISC).

Poți crea semnătura electronică prin intermediul portalului https://stisc.gov.md  sau la unul din operatorii de telefonie mobilă.

Atât semnătura eliberată direct de la STISC, cât și cea eliberată de STISC prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă Orange și Moldcell are aceeași valoare juridică.

Dacă alegi să perfectezi semnătura electronică prin intermediul https://stisc.gov.md, trebuie să completezi cererea online, după care să mergi la unul dintre oficiile de eliberare a semnăturilor electronice la una din adrese:

- Republica Moldova mun. Chişinău, str. 31 August 1989 nr.82, sediul Ministerului Justiției

- Republica Moldova or. Cahul, str. M. Eminescu 43, Camera de Comerț și Industrie.

Pentru perfectarea semnăturii electronice prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă este necesar de a merge cu buletinul de identitate la una dintre reprezentanțele locale ale acestora. 

(Semnătura electronică avansată calificată poate fi utilizată prin intermediul aplicației MoldSign și prin portalul https://msign.gov.md).

 

Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!