logo ro

te

Care controale asupra activității de întreprinzător vor fi efectuate chiar și pe durata stării de urgență?

 Care controale asupra activității de întreprinzător vor fi efectuate chiar și pe durata stării de urgență?

 

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis să instituie moratoriu, până în data de 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate, efectuate la faţa locului, de către organele abilitate cu funcţii de control, în temeiul Legii privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător. Decizia a fost luată la reuniunea din 1 aprilie.

 

Totuși, moratoriul nu se aplică asupra controalelor efectuate de către:

✔ Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor;

✔ Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică;

✔ Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, în domeniul supravegherii energetice de stat;

✔ Inspectoratul pentru Protecţia Mediului - în privinţa fondului forestier, spaţiilor verzi, ariilor naturale protejate de stat, fondului geologic şi acvatic.

 

Totodată, Comisia a decis că în cazul în care o unitate economică, indiferent de tipul de proprietate şi formă de organizare juridică, încalcă regulamentele sanitare, măsurile de sănătate publică instituite prin deciziile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi/sau hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, iar continuarea activităţii sale pune în pericol sănătatea publică, conducătorul subdiviziunii teritoriale a Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică suspendă activitatea acesteia sau, după caz, a uneia dintre subdiviziunile acesteia, pentru perioada stării de urgenţă.

 Amintim că, pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituită stare de urgență cu o durată de 60 de zile, începând cu data de 1 aprilie.

Sursa: bizlaw.md

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!