logo ro

te

Care sunt noile modificări în Regulamentul privind rambursarea TVA?

Care sunt noile modificări în Regulamentul privind rambursarea TVA?

 

În Monitorul Oficial de vineri, 5 februarie curent, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 18 din 1 februarie 2021 cu privire la modificarea Ordinului Ministerului Finanțelor nr.76 din 16 iunie 2020.

Documentul a fost elaborat în conformitate cu Legea nr. 60/2020 privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător şi modificarea unor acte normative și prevede modificări în Regulamentul privind rambursarea TVA întreprinderilor care sunt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA și înregistrează sume TVA spre deducere în perioada ulterioară, aprobat prin Ordinul nr.76 din 16.06.2020 și vizează producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale.

Potrivit documentului, solicitarea rambursării TVA se efectuează prin depunerea unei cereri, în care vor fi indicate codul fiscal, denumirea subiectului impozabil, sediul, contul bancar. De asemenea, beneficiarul va declara pe propria răspundere că pierderile producției agricole suportate, conform actelor de constatare, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2021, constituie peste 50%, indicând suprafața afectată și suprafața deținută.

 

Ordinul nr. 18/2021 a intrat în vigoare vineri, 5 februarie 2021. 

 Sursa: monitorul.fisc.md

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!