logo ro

te

Care sunt noile prevederi ale Regulamentului de funcționare a caselor de marcat?

Care sunt noile prevederi ale Regulamentului de funcționare a caselor de marcat?

 

Conform Monitorului Oficial din 31 decembrie 2020, prin Ordinul nr. 632 din 18 decembrie 2020 a fost aprobat Regulamentul cu privire la modul de evidență și sigilare a echipamentelor de casă și de control.

Prezentul Regulament este elaborat în scopul executării pct. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 141/2019 cu privire la aplicarea echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor. 

Potrivit Ordinului, se pune în sarcina furnizorilor echipamentelor de casă și de control confecţionarea centralizată a sigiliilor de protecţie (sigiliilor furnizorului) sub formă de etichete adezive cu elemente de protecţie, serie şi număr, care se vor folosi pentru sigilarea maşinilor de casă şi control/ imprimantelor fiscale începând cu 1 ianuarie 2021. Furnizorii echipamentelor de casă și de control vor asigura înregistrarea, evidenţa, păstrarea şi eliberarea sigiliilor de protecție (sigiliilor furnizorului) către centrele de asistență tehnică. Confecționarea sigiliilor de protecție (sigiliilor furnizorului) se va efectua conform comenzilor prealabile ale centrelor de asistență tehnică.

 

Prezentul Ordin a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2021. Tot la această dată a fost abrogat Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr. 131/2019 privind aprobarea Regulamentului cu privire la modul de evidență și sigilare a echipamentelor de casă și de control.

Sursa: contabilsef.md

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!