logo ro

slogan ro

Presa

Managerii celor 9 incubatoare din țară vor oferi antreprenorilor consultanță profesionistă în afaceri

Managerii celor 9 incubatoare din țară vor oferi antreprenorilor consultanță profesionistă în afaceri


Iulia Iabanji, directorul general ODIMM, a menționat, în cadrul sesiunii de informare, că dezvoltarea sectorului de afaceri în raioanele țării este important pentru economie, iar incubatoarele pot deveni principalii ajutori pentru antreprenorii din teritoriu.

Potrivit directorului general ODIMM, incubatoarele de afaceri au devenit în timp istorii de succes pentru mediul de afaceri din Moldova, ceea ce ne ambiţionează să lărgim sfera de activitate şi să informăm agenţi economici de avantajele oferite de incubatoare. Acestea trebuie să devină centre de informare pentru potențialii beneficiari ai Programelor ODIMM, inclusiv, Programul de Atragere a Remitențelor în Economie Pare1+1, Programul de abilitare economică a tinerilor PNAET, Platforma femeilor din Moldova, inițiată recent de ODIMM, precum și alte programe pentru antreprenori.DSC 0363

Iulia Iabanji a relevat că manualul elaborat în colaborare cu Agenția japoneză JICA, oferă oportunitatea consultantului să identifice și să evalueze oportunitățile de afaceri, să sugereze beneficiarului alegerea formelor de organizare și de lansare a afacerii, să efectueze o evaluare a situației la moment a unei întreprinderi și să sugereze metode de dezvoltare.

Directorul ODIMM a mai spus că scopul final al procesului de consultanță, implementat de ODIMM este dezvoltarea generală a mediului de afaceri și promovarea culturii antreprenoriale, dezvoltarea capitalului uman din Republica Moldova prin îmbunătățirea competențelor manageriale, susținerea antreprenorilor pentru a face alegeri corecte în business.

Centru de Consultanță și Asistență în Afaceri al ODIMM, oferă antreprenorilor sau doritorii de a-și întemeia o afacere informații referitor la oportunitățile de afaceri în Republica Moldova, programele de suport în afaceri, gestionate de ODIMM și alți parteneri de dezvoltare.

Incubatoarele de afaceri din cele 9 raioane ale țării, create cu suportul Uniunii Europene, printr-un parteneriat durabil dintre autoritățile publice centrale și locale și comunitatea donatorilor, vor deveni centre unice de consultanță în afaceri la nivel regional.
20.06.2016

 

 

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 09.12.2019.

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY