ODIMM

te

Presa

Fondul de Garantare a Creditelor (FGC) a semnat un nou Acord de Parteneriat cu Comerţbank

Un nou acord de colaborare pentru garantarea creditelor a fost semnat de FGC cu B.C. ,,Comerţbank” S.A.  în luna iunie, anul curent. Scopul principal al parteneriatului îl constituie implementarea schemelor de garantare pentru sporirea accesului la credite a întreprinderilor micro şi mici.

 

Astfel, FGC facilitează accesul la finanţăre prin acordarea de garanţii pentru creditele contractate de la băncile comerciale autohtone. În acest context, anunţăm că antreprenorii se pot adresa la partenerii FGC: BC ,,Moldova - Agroindbank” S.A.;  BC ,,Moldincobank” S.A.; ,,Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A.; ,,Banca Comercială Română Chişinău” S.A.; ,,Banca de Economii” S.A.; BC ,,UNIBANK” S.A.; BC ,,ProCredit Bank” S.A.; BC Victoriabank S.A.

 

Amintim că, Fondul de Garantare a Creditelor este gestionat de Organizaţia de Dezvoltare a Intreprindelor  Mici şi Mijlocii (ODIMM), care facilitează accesul la creditare pentru întreprinderile viabile, dar care nu dispun de suficient gaj. FGC reprezintă o pârghie eficientă de îmbunătăţire a accesului la finanţe pentru micii antreprenori, iar garanţia financiară este un produs acordat antreprenorilor care dispun de suficiente capacităţi de rambursare a unui credit, dar, din lipsa unui gaj acceptabil de bancă, nu îl pot obţine.

 

Pe parcursul anului 2013, banca cea mai activă în acordarea creditelor cu garanţia financiară ODIMM  a fost BC „Moldova Agroindbank” SA, în favoarea căreia au fost eliberate 41 de garanţii financiare care au permis debursarea creditelor în sumă de cca 19 mln lei.

 

Analiza impactului garanţiilor asupra întreprinderilor denotă faptul că fiecare leu acordat în anul 2013 sub formă de garanţie atrage investiţii în economie în valoare de cca 4 lei.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 01.06.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!