ODIMM

te

Presa

Cele mai bune idei de afaceri au fost prezentate astăzi la cel de-al patrulea Seed Forum, organizat la Chișinău

Cele mai bune idei de afaceri au fost prezentate astăzi la cel de-al patrulea Seed Forum, organizat la Chișinău

Iulia Iabaji, Director general ODIMM a menționat, în cuvântul de salut, că Moldova are nevoie de idei de afaceri inovative, interesante, susținute de tineri talentați, iar evenimentele de acest tip reprezintă o platformă potrivită pentru a susţine şi promova aceste idei. Potrivit Iuliei Iabanji, prin Seed Forum Moldova, avem posibilitatea de a colabora cu cele peste 40 de state, care reprezintă rețeaua globală.

 

În cadrul evenimentului a fost inaugurat un Accelerator iHUB, care reprezintă un centru destinat creșterii competitivităţii pentru companiile inovaţionale cu potenţial de creştere şi orientate spre internaţionalizare. În cadrul acestuia vor fi prestate servicii de training, consultanţă, acces la finanţe şi servicii de internaţionalizare pentru antreprenorii care au nevoie de finanţare externă pentru dezvoltare.

 

Tinerii care au prezentat ideile de afaceri vor putea fi printre primii rezidenți ai iHUB-ului, vor putea beneficia de suport pentru a-şi dezvolta o afacere și vor avea posibilitatea să participe ulterior la Seed Forum-urile, organizate în celelalte 40 state partenere.


Cea de-a IV-a ediție a Forumului a fost organizat de Seed Forum Moldova în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici222222 şi Mijlocii (ODIMM). La eveniment a participat, Steinar Hoel Korsmo, Președinte Seed Forum Global, Vitale Iurcu viceministru al Economiei, viceministrul TIC, Viorel Bostan rectorul UTM, Iulia Iabanji, Director ODIMM Moldova şi reprezentanţi ai mai multor companii autohtone.Până în prezent, în Chişinău au fost organizate 3 evenimente Seed Forum, în cadrul cărora 16 companii au avut posibilitatea să-şi prezinte afacerea potenţialilor investitori. De asemenea, au fost organizate 4 Pitch Traininguri la care au participat peste 70 de persoane.

 

Seed Forum Norway Stiftelsen este o reţea globală de fundaţii non-profit şi reprezentanţe naţionale în peste 40 de țări. Misiunea Seed Forum este să prezinte investitorilor din întreaga lume companiile nou create, cu potenţial de creştere şi idei inovative, precum şi să instruiască antreprenorii în domeniul accesării de fonduri şi să reducă riscul investiţional pentru investitori.

 

Proiectul Access to Finance – ACCESS presupune transferul de cunoştinţe din Norvegia către Moldova în ceea ce priveşte procesul de lucru al Seed Forum, precum şi va contribui la crearea companiilor cu potenţial de creştere la nivel global, precum şi ulterior facilitarea accesului la finanţe pentru acestea.

 

Pitch Training (eng.) reprezintă o sesiune de instruire, la care tinerii sunt învățați cum să-şi prezinte ideea de afaceri şi modalitatea de atragere a investitorilor interesaţi de afacerea respectivă.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 10.07.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!