logo ro

te

Conferința finală a proiectului RESTART_4Danube „Rolul industriei creative în regenerarea urbană”, organizată de ODA

Conferința finală a proiectului RESTART_4Danube „Rolul industriei creative în regenerarea urbană”, organizată de ODA

Instituția Publică Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (IP ODA), în calitate de instituție implementatoare, a organizat la Chișinău, pe 18 noiembrie 2022, Conferința finală a proiectului RESTART_4Danube, cu tematica: „Rolul industriei creative în regenerarea urbană”.

Evenimentul a fost organizat în format hibrid și a întrunit circa 100 de participanți din 12 țări din bazinul dunărean. La Conferința de închidere au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice centrale, experți, parteneri de dezvoltare și antreprenori, inclusiv din domeniul industriilor creative.

În cadrul conferinței au fost prezentate principalele rezultate ale proiectului, realizate în cei 2,5 ani de implementare.

Participanții la eveniment au avut oportunitatea de a face cunoștință cu viziunea și principalele 5 arii de intervenție descrise în Strategia comună pentru regenerarea urbană creativă pentru regiunea Dunării,  prezentată de Miljana Cosic, Manager de proiect, Steinbeis 2i GmbH (SEZ), Germania.

Un alt document de politici important pentru sectorul industriilor creative din regiunea Dunării a fost prezentat de Dr. Thomas Zametter, Cercetător senior, Universitatea de Științe Aplicate din Carintia (CUAS), Austria - Cartea Verde Urbană, ce reprezintă o privire de ansamblu asupra impactului pozitiv pe care îl are sectorul industriilor creative și mecanismele de suport necesare pentru dezvoltarea acestuia.

În  cadrul conferinței au fost prezentate 4 studii de caz privind revitalizarea urbană creativă din Croația, Ungaria, Bulgaria și România.

În partea a doua a evenimentului, participanții au fost familiarizați cu industria creativă din Republica Moldova și cu activitatea a două Hub-uri creative din țară - ARTCOR și MEDIACOR.  Totodată, în cadrul panelului de discuții, experții naționali au evidențiat importanța creativității în procesul de identificare a soluțiilor inovative de dezvoltare a comunității și a localităților urbane, dar și contribuția proiectelor internaționale în testarea și transferarea a unor noi activități.

În mesajul de încheiere a evenimentului, ținând cont de colaborarea productivă din cadrul proiectului RESTART_4Danube, mai mulți parteneri și-au exprimat disponibilitatea de colaborare și pe viitor pentru stabilirea de noi parteneriate în domeniul inovării, turismului, dezvoltării industriei creative, precum și alte domenii de dezvoltare relevante.

Reiterăm că, proiectul transnațional  RESTART_4Danube este finanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI), prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020. Scopul proiectului este dezvoltarea politicilor publice prin documente de propuneri axate pe susținerea IMM-urilor inovatoare din domeniul industriilor creative, pentru a avea o orientare mai puternică către piețele B2B. Instituția Publică Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului este implementatoarea proiectului  RESTART_4Danube în Republica Moldova. 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

 

 

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 24.07.2023.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!