logo ro

te

Expoziția “Antreprenor Expo” a fost lansată la Moldexpo

Expoziția “Antreprenor Expo” a fost lansată la Moldexpo

Peste 70 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova își expun produsele și serviciile în cadrul primei ediții a Expoziției „Antreprenor Expo”, organizată în perioada 17-19 noiembrie de CIE „Moldexpo” în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Expoziția are ca scop reunirea  mediului de afaceri și a instituțiilor de stat pentru a da un nou impuls de dezvoltare a antreprenorilor în vederea susținerii și promovării acestora.  Astfel, pe parcursul celor 3 zile,  ODA organizează mai multe activități de informare pentru mediul de afaceri: seminare, prezentări de programe de suport, consultații de afaceri, sesiuni B2B, etc

La ceremonia de deschidere a evenimentului, directorul ODA, Dumitru Pîntea a evidențiat faptul că participarea întreprinderilor mici și mijlocii la expoziții este importantă pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare.

“Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului susține antreprenorii din țară să-și dezvolte și promoveze afacerile, să identifice noi parteneriate și să participe la expoziții pentru a-și spori vizibilitatea atât pe piață locală, cât și internațională.. Prin acest eveniment expozițional ne propunem să contribuim la sustenabilitatea companiilor mici și mijlocii autohtone și la încurajarea competitivității produselor și serviciilor. Pe parucursul celor 3 zile, mediul de afaceri va avea șansa să se informeze cu întreaga paletă de programe de suport  antreprenorial susținute de stat și partenerii de dezvoltare, începând de la inițierea unei afaceri până la internaționalizarea acesteia”, a menționat Dumitru Pîntea.

Ministrul desemnat al Economiei, Dumitru Alaiba a reiterat susținerea și încurajarea pentru mediul de afaceri.

“Sunt onorat să particip la acest eveniment și vin cu mesajul că antreprenorii trebuie să știe că au toată susținerea din partea statului, pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a-și valorifica ideiile, astfel ajutând la dezvoltarea țării. Iar statul trebuie apere interesele antreprenorilor, să-i ajute și încurajeze, mai ales în această perioadă complicată. Evenimentul de astăzi prezintă un exemplu de ajutor pentru mediul de afaceri, ajutor acordat de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului din cadrul Ministerului Economiei, prin intermediul programelor de finanțare la care au acces reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii”.

Boris Filipov, manager de proiect, Delegația UE în Republica Moldova a salutat inițiativa de a organiza această expoziție care este o platformă importantă pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova, subliniind că Uniunea Europeană va continua să susțină acest sector important al economiei moldovenești.

Expoziția Antreprenor Expo” este susținută de GIZ Moldova.  Thomas Foerch, managerul proiectului ”Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, implementat de GIZ Moldova, a declarat că prin această platformă  - Antreprenor Expo - vor fi promovate companiile pe piețe externe prin întâlnirile B2B și inițierea de noi parteneriate în afaceri.

Carolina Chiper, director general CIE „Moldexpo” a  menționat că “Antreprenor Expo” este un proiect nou inițiat în colaborare  cu ODA, care  reînvie piața expozițională din Moldova și își propune să devină unul de durată.

Participanții la expoziție vor putea să-și ramburseze  o parte din cheltuielile de participare prin intermediul Instrumentului de Subvenționare a participării la Târguri și Expoziții, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Ceremonia de deschidere a expoziției poate fi urmărită aici: https://bit.ly/3EEq3aq

Vedeți Agenda evenimentului https://bit.ly/3EENH6I

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

 

 

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 24.07.2023.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!