logo ro

te

Șapte întreprinderi au obținut statut de întreprindere socială

Șapte întreprinderi au obținut statut de întreprindere socială

 

Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social a oferit statut de întreprindere socială[1] pentru șapte companii, una dintre ele obținând statut de întreprindere socială de inserție[2].

Criteriul distinctiv al întreprinderilor sociale constă în soluționarea problemelor sociale și oferirea locurilor de muncă persoanelor din categoriile defavorizate ale populației. Obținând statut de întreprindere socială, acestea pot beneficia de programe de susținere a antreprenoriatului social în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul ODIMM, dar și al diverselor programe regionale, naționale sau internaționale.

De asemenea, acestea pot beneficia de consiliere gratuită din partea autorităților la dezvoltarea afacerii; atribuirea unor spaţii şi/sau terenuri aflate în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale; sprijin în promovarea produselor realizate şi/sau furnizate, serviciilor prestate ori lucrărilor executate în cadrul comunității, precum şi în identificarea unor pieţe de desfacere pentru acestea; alte facilităţi şi scutiri de taxe şi impozite, acordate de autorităţile administraţiei publice locale în condiţiile legii etc.

Companiile activează în diverse domenii, inclusiv, catering, croitorie, producerea și procesarea produselor agroalimentare, robotică, consultanță și instruire, reciclare creativă.

Din componența Comisiei fac parte reprezentanți ai Guvernului, ai organizațiilor necomerciale, precum și ai Congresul Autorităților Locale din Moldova. Președinția Comisiei este deținută de către Ministerul Economiei.

[1] Întreprinderea socială este întreprinderea constituită de asociaţii obşteşti, fundaţii, culte religioase, instituţii private şi/sau persoane fizice care desfăşoară activităţi de antreprenoriat social în vederea soluționării unor probleme sociale de interes comunitar. 

[2] Întreprinderea socială de inserție este întreprinderea socială care are drept scop crearea locurilor de muncă şi încadrarea, în mod prioritar, a persoanelor din categoriile defavorizate ale populaţiei.

Sursa: me.gov.md

Tags:
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!