logo ro

te

Ministerul Economiei va oferi programe de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii în valoare de 140 milioane lei, prin intermediul ODIMM

Ministerul Economiei va oferi programe de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii în valoare de 140 milioane lei, prin intermediul ODIMM

Ministerul Economiei, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), va oferi în anul curent un suport financiar în valoare de circa 140 milioane lei mediului de afaceri. Dintre acestea, 85 milioane lei vor fi alocate direct antreprenorilor prin intermediul a 6 programe de stat existente, extinse și prin intermediul a 5 programe noi în proces de dezvoltare. Alte 15 milioane lei vor fi direcționate către majorarea fondului de garantare a creditelor.

Rezultatele programelor administrate de ODIMM, dar și noile programe lansate au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul Sergiu Gaibu și directorul interimar al ODIMM, Dumitru Pîntea.

În pofida crizelor cu care ne confruntăm și a bugetului auster, am reușit să identificăm mecanisme prin care să continuăm programele cu impact sporit pentru mediul de afaceri, dar și să lansăm programe noi care să susțină mediul de business. Totodată, am pornit un proces de reformare a ODIMM pentru a optimiza activitatea instituției și a oferi un suport sustenabil antreprenorilor. Cele 140 de milioane de lei alocate în acest an vor spori competitivitatea ÎMM-urilor și vor oferi antreprenorilor aflați în dificultate oportunități de relansare a afacerilor, a precizat ministrul Gaibu.

 Dumitru Pîntea, directorul interimar al ODIMM a reiterat importanța sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și angajamentul asumat de instituție pentru a dezvolta un parteneriat eficient cu mediul antreprenorial din Republica Moldova. Crearea oportunităților de lansare și dezvoltare a afacerilor este misiunea noastră principală. În activitatea ODIMM punem accent pe respectarea principiilor de integritate, facilitarea accesului la finanțare și simplificarea procedurilor de aplicare la programele de grant, a precizat Dumitru Pîntea.  

 

Printre alocațiile prevăzute în acest an, menționăm:

● Programul de Atragere a Remitențelor în Economie (PARE 1+1), 30 milioane lei

● Programul Start Pentru Tineri (20 milioane lei)

● Programul de Creștere și Internaționalizare (15 milioane lei)

● Programul de Ecologizare a ÎMM (15 milioane lei)

● Fondul de garantare a ÎMM (15 milioane lei)

● Instrument de Digitalizare a ÎMM (10 milioane lei)

● Programul Femei în Afaceri (5 milioane lei)

 Mai multe detalii despre alte instrumente și programe puteți găsi  AICI.

În ultimele două luni, ODIMM a finanțat 297 proiecte investiționale în sumă totală de 61 milioane lei. 

Puteți urmări în reluare conferința pe pagina de facebook a Ministerului Economiei și ODIMM sau în arhiva privesc.eu.

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) este o instituție publică creată în 2007 la inițiativa Ministerului Economiei pentru a susține întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din Republica Moldova la toate etapele de dezvoltare a afacerii în intenția a le face mai competitive, dinamice și sustenabile. Pentru mai multe detalii despre programele implementate, puteți accesa pagina web a instituției – www.odimm.md

Vezi dosarul de presă

Tags:

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!