14 ani

te

Companiile autohtone din domeniul bio-alimentar vor fi asistate printr-un proiect european pentru internaționalizarea afacerilor

Companiile autohtone din domeniul bio-alimentar vor fi asistate printr-un proiect european pentru internaționalizarea afacerilor

 

Companiile din Republica Moldova din domeniul bio-alimentar vor primi asistență pentru dezvoltarea de produse și servicii comune cu întreprinderile din țările Parteneriatului Estic (PE) și Uniunea Europeană (UE) pentru internaționalizarea afacerilor. Uniunea Europeană a lansat un nou proiect „PLAT4FOOD”, implementat de un consorțiu de organizații de suport în afaceri din Bulgaria, Italia, Republica Moldova și Georgia, cu scopul de a iniția instrumente și servicii specifice pentru ÎMM-urile din acest sector și a susține  dezvoltarea noilor activități promoționale și comerciale pe piețele internaționale ale acestora. 

Astfel, companiile din domeniul  alimentelor bio / organice: fructe și legume proaspete, cereale, carne, produse din fructe de mare, lapte, vin, ulei vor putea beneficia de vizite de studiu pentru stabilirea parteneriatelor de afaceri, cooperarea cu producători străini, furnizori și distribuitori de servicii. Totodată, vor avea acces la o platformă promoțională internațională prin care, ulterior, va fi dezvoltat un nou plan de marketing pentru un grup omogen de ÎMM-uri. În acelaș timp, vor fi organizate evenimente de tip B2B în Georgia și Italia pentru a crea oportunități de acces la noi piețe de desfacere (produse biofood) și a dezvolta noi colaborări de afaceri. 

Pe de altă parte, vor fi susținute organizațiile de suport în afaceri, din cele 4 țări care implementează proiectul „PLAT4FOOD”, în extinderea activităților de cooperare internațională prin aplicarea noilor modele de afaceri bazate pe „smart aggregation” a produselor, încurajarea transferului de know-how și bune practici.

Valoarea și importanța proiectului este primordială pentru țările implicate și pentru dezvoltarea lor sustenabilă. Potrivit unui raport la Comisiei Europene, ÎMM-urile din Europa reprezintă peste 95% din numărul total al companiilor private, având rolul de motoare de creștere economică continuă și un factor important de consolidare a societății libere.  Iar sectorul alimentar bio/organic are o relevanță considerabilă în Europa, care este cel mai mare exportator din lume de produse agricole. 

Proiectul PLAT4FOOD este finanțat de EU4Business, inițiativă a Uniunii Europene, coordonat de EUROCHAMBERS. Proiectul va fi implementat de consorțiul: Camera de Comerț și Industrie Vratsa, Bulgaria – PP (CCI Vratsa), Unicamere del Veneto, Italia (UCV), Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Moldova (ODIMM) și Agenția Georgiană de Inovații și Tehnologie, Georgia (GITA). Perioada de implementare : 1.10.2021 – 01.02.2022.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 06.12.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!