ODIMM este partener a unui nou portal informativ destinat mediului de afaceri din Moldova

ODIMM este partener a unui nou portal informativ destinat mediului de afaceri din Moldova

 

Antreprenorii din  Republica Moldova vor avea o nouă sursă de informații prin care se pot documenta privind strategiile de afaceri din punct de vedere juridic și digital. 

ODIMM este partener al noului portal ghidulafacerii.ebrd.md, lansat de către BERD cu sprijinul Fondului pentru Bună guvernare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (GGF). Astfel, companiile autohtone pot găsi pe noua platformă sfaturi și instrumente care pot ajuta la transformarea afacerii și la depășirea perioadelor economice dificile.

Iulia Costin, director general ODIMM, prezentă la evenimentul  oficial de lansare a portalului, a salutat apariția noii platforme, care va constitui o sursă de informație importantă pentru îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților de afaceri ale antreprenorilor din Republica Moldova.

”Accesul la informații și inovații este motorul unei economii, iar un nou portal, destinat informării mediului antreprenorial, are rolul de a deveni un lanț important în acest proces”.

În context, Iulia Costin a reamintit faptul că una dintre prioritățile de bază ale ODIMM pentru dezvoltarea ÎMM-urilor din Moldova este susținerea antreprenoriatului durabil prin încurajarea digitalizării ÎMM-urilor.  

Astfel, ODIMM a lansat, în anul 2020, Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM cu scopul de a sprijini transformarea digitală, maximiza potențialul inovator a întreprinderilor și a facilita accesul companiilor pe piețele interne și externe.  Prin intermediul acestei inițiative de suport, 280 de companii au fost susținute financiar prin Granturi și Business Vouchere, iar 700 de antreprenori au fost instruiți în domeniul digitalizării afacerii. 

Pentru asigurarea continuității privind implementarea tehnologiilor informaționale de către mediul de afaceri autohton, ODIMM a dezvoltat Programul de Transformare Digitală a ÎMM-urilor care este în curs de aprobări finale la autorități și urmează a fi lansat până la sfârșitul anului 2021.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md