14 ani

te

ODIMM îndeamnă diaspora să investească remitențele în afaceri ACASĂ

ODIMM îndeamnă diaspora să investească remitențele în afaceri ACASĂ

Astăzi, în cadrul Congresului 𝐃𝐢𝐚𝐬𝐩𝐨𝐫𝐞𝐢, 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐭𝐢𝐧, 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐎𝐃𝐈𝐌𝐌 a prezentat instrumentele de suport și oportunitățile de promovare pentru revenirea și reintegrarea persoanelor de peste hotare în circuitul economic autohton.

Reprezentanții diasporei au fost informați cum pot lansa o afacere în Moldova și care sunt pașii de urmat pentru a accesa o finanțare nerambursabilă.

"ODIMM implementează o gamă largă de programe de suport în business destinate diferitor categorii de companii, administrează un Fond de garantare a creditelor cu produse financiare accesibile și susține antreprenorii la toate etapele de dezvoltare a afacerii, facilitează conectarea afacerilor mici cu marii furnizori, promovează asocierea și promovarea ÎMM-urilor la nivel regional și internațional. Avem în gestiune un instrument de support antreprenorial special pentru migranți - Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie PARE 1+1, prin intermediul căruia cetăţenii noştri pot beneficia de consultanţă şi instruire pe parcursul a două săptămâni şi au posibilitatea de a accesa un grant în valoare de până la 250.000 lei. Ne dorim ca R.Moldova să devină locul atractiv pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor de success”. 

În acelaș timp, 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐬𝐭𝐢𝐧 a reamintit asistenței că pentru îmbunătățirea cadrului general de politici în domeniul antreprenorial, 𝐎𝐃𝐈𝐌𝐌 asigură un dialog  continuu între mediul de afaceri și autoritățile publice, făcând apel către reprezentanții diasporei să vină cu sugestii și să anunțe dificultățile și provocările în accesarea de servicii și fonduri pentru ÎMM-uri.

Totodată, a  fost evidențiat faptul că 𝐎𝐃𝐈𝐌𝐌 se află în plin proces de 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 a tuturor serviciilor de suport antreprenorial pentru a simplifica accesul  ÎMM-urilor la obținerea granturilor nerambursabile, a garanțiilor financiare și la educație antreprenorială.


𝐎𝐃𝐈𝐌𝐌 crede în visele persoanelor cu spirit antreprenorial și le susține pentru a fi transformate în realitate.
ÎMPREUNĂ PUTEM DEZVOLTA VIITORUL ACASĂ!Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 23.09.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!