14 ani

te

ODIMM și UTM au semnat un Acord de parteneriat

ODIMM și UTM au  semnat un Acord de parteneriat

 

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Republica Moldova (ODIMM) şi Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) își propun dezvoltarea unui parteneriat în vederea susținerii și aprofundării cunoștințelor pe segmentul tehnologiilor informaţionale, securității cibernetice, creștererii productivității și competitivității întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) în scopul asigurării unui nivel înalt de calificare al absolvenților Universității prin integrarea procesului de studii și a experienţei instituţiilor guvernamentale.

Domeniile prioritare de parteneriat dintre cele două instituții au fost stipulate într-un Acord de Colaborare, semnat de către directorul general ODIMM, Iulia Costin și Rectorul UTM, Viorel Bostan.

"Prin semnarea acordului de colaborare între ODIMM şi  UTM am pus bazele unui parteneriat important între sectorul educațional și cel de business. Colaborarea dintre instituțiile noastre va contribui la creșterea culturii antreprenoriale, a nivelului de digitalizare, transferului tehnologic, know how-ului și, nu în ultimul rând, a competitivității IMM-urilor", a subliniat Iulia Costin, Director General ODIMM.

Viorel Bostan, Rectorul UTM a menţionat  că cele 2 instituții se completează reciproc. 

“UTM se axează pe instruirea studenților, a tinerilor specialiști care, ulterior, își vor valorifica cunoștintele în sectorul IMM. Prin acest parteneriat ne propunem să contribuim la acordarea asistenței metodologice și organizatorice în realizarea  acțiunilor necesare pentru dezvoltarea infrastructurii mediului de afaceri autohton. Împreună vom reuși să obținem rezultate palpabile", a declarat Viorel Bostan.

Părțile au convenit să facă schimb de informații, să  participe în proiecte comune și să organizeze evenimente în domeniul TIC, Securității Cibernetice, administrării și menținerii sistemelor informaționale, să dezvolte clustere și I-hub-uri. Totodată, va fi oferit, în limita legală, accesul studenților la procesele de implementare a inovaţiilor tehnologice și la sistemul de asigurare a calității din cadrul ODIMM. 

 

După ceremonia de semnare a Acordului, reprezentanții ODIMM au vizitat centrele și laboratoarele de studii și cercetări ale univesității din campusul Râșcani (Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică și Facultatea Tehnologia Alimentelor), apreciind vastele posibilități tehnice și de studiu, care ar putea fi valorificate în beneficiul IMM.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!