Educație antreprenorială pentru femei

Educație antreprenorială pentru femei

 

547 de femei antreprenoare sau care își doresc să inițieze o afacere au urmat timp de 2 săptămâni cursuri gratuite de educație antreprenorială, organizate de ODIMM, în parteneriat cu UN Women Moldova și cu suportul financiar oferit de Guvernul Japoniei.

În perioada 10-23 martie, beneficiarele de pe întreg teritoriul Republicii Moldova au parcurs în regim online 6 module de instruire pentru a-și dezvolta abilitățile economico-sociale și a fi pregătite să inițieze sau să dezvolte o afacere în parametrii unei noi realități economice. Tematica instruirilor a vizat: angajarea în câmpul muncii,  social media marketing, managementul riscurilor, inițierea, gestionarea și dezvoltarea afacerii și promovarea egalității de gen.

Peste 70% din totalul femeilor înscrise la instruiri, nu au mai beneficiat de cursuri în domeniul antreprenorial. 62% din femeile instruite au vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani, 22%  - se află în concediu din îngrijire a copiilor, 41% locuiesc în mediul rural, iar 20% sunt din categorii social vulnerabile.

 

Cele mai solicitate module de către participante au fost:

 — Inovația și dezvoltarea afacerii; 

 — Inițierea și gestionarea afacerii și Elaborarea planului de afaceri; 

 — Abilități digitale, activitatea în formatul online, social media marketing.

 

Majoritatea femeilor care au beneficiat de instruiri  și-au argumentat intențiile de a-și perfecționa abilitățile antreprenoriale pentru a reuși să gestioneze corect o afacere viabilă și de a fi competitivă pe piață în această perioadă pandemică.

Instruirile au fost organizate în cadrul Proiectului „Măsuri de răspuns la nevoile stringente ale femeilor și fetelor care sunt marginalizate sau se află într-o situație vulnerabilă, agravată de Coronavirus (COVID-19)''.

 

Parteneriatul dintre ODIMM și UN Women contribuie la implementarea planului strategic national privind recuperarea după COVID-19 și abilitarea femeilor, în special a celor care au fost afectate în proporții mai mari de pandemia COVID-19, oferindu-le șanse de a obține venituri sigure, locuri de muncă decente și independență economică. În total, prin intermediul acestui Proiect, au fost organizate 7 module de instruire antreprenorială pentru circa 600 de femei.

 


Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

© ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM. Toate drepturile rezervate.
BD. ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT NR. 134, et 3 (sediul Poşta Moldovei)
Tel : + 373 (22) 29 57 41, Fax: + 373 (22) 29 57 97, E-mail: info@odimm.md