14 ani

te

Plan de acțiuni regional privind susținerea antreprenorilor din Republica Moldova la a doua șansă în afaceri

Plan de acțiuni regional privind susținerea antreprenorilor din Republica Moldova la a doua șansă în afaceri

 

În perioada 18-19 Martie, reprezentanții ODIMM au participat la cel de-al treilea Atelier de Lucru „Politici și instrumente de suport a antreprenorilor la a doua șansă în afaceri, implementate în țările din Regiunea Dunării”. 

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Proiectului DanubeChance 2.0 „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în afaceri în regiunea Dunării”, reunind în format virtual participanți din 13 țări partenere din regiunea Dunării, reprezentanți ai instituțiilor de stat și organizațiile de suport a antreprenorilor din țările partenere, experți internaționali, mentori.

În cadrul Atelierului, a fost prezentat Planul de acțiuni regional privind susținerea antreprenorilor din Republica Moldova la a doua șansă în afaceri. Acesta a fost elaborat de ODIMM în colaborare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și cuprinde 4 acțiuni majore: Inițierea unei schimbări culturale; Introducerea politicilor de suport a antreprenorilor pentru a doua șansă în afaceri în politicile de suport antreprenoriale; Introducerea Mecanismului de Avertizare Timpurie; Dezvoltarea instrumentelor de suport specifice antreprenorilor la a doua șansă în afaceri.

Subiectele abordate în cadrul evenimentului au vizat prioritățile strategice privind susținerea antreprenorilor la a doua șansă în afaceri, dezvoltarea instrumentelor de suport a antreprenorilor în dificultate în țările din regiunea Dunării, procedurile de faliment și intrare în insolvență existente în țările partenere din proiect.

 

Proiectul DanubeChance2.0 – “Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul își propune să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru îmbunătățirea culturii antreprenoriale pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii. Principalele rezultate ale proiectului sunt: dezvoltarea unei strategii privind accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării, dezvoltarea programului educațional pentru Academia "Trial and Error" și lansarea inițiativei de restructurare a afacerii.

Materiale educaționale dezvoltate în cadrul Academiei "Trial and Error"   pot fi accesate aici: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danubechance2-0/section/act-now

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 18.05.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!