14 ani

ODIMM susține testarea competențelor antreprenoriale prin Incubatoarele de Afaceri din Moldova

Antreprenorii și viitorii antreprenori din raioanele Călărași și Soroca vor putea să testeze ideile inovative de afaceri prin intermediul Acceleratorului de afaceri și respectiv, Fab Lab-ului. Cele două centre de suport antreprenorial, deschise în cadrul Incubatoarelor de Afaceri din Călărași și Soroca vor susține potențialii antreprenori și start-upurile în planificarea și implementarea unei ideii de afaceri.

Prezent la inaugurare, managerul Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), Roman Curcă, a menționat importanța atât a incubatoarelor gazdă, cât și a Acceleratorului (Călărași) și a FabLab-ului (Soroca), în dezvoltarea antreprenorialului în regiuni. Totodată, acesta a accentuat suportul oferit prin intermediul Instrumentului de susținere a RIAM, finanțat de ODIMM, datorită căruia a fost posibilă dotarea acestor centre. În același timp, a fost reiterată cooperarea și suportul oferit de autoritățile publice locale și a partenerilor de dezvoltare în implementarea acestor inițiative.

Astfel, aceste noi instrumente de suport vor stimula creativitatea, dezvoltarea abilităților și educației antreprenoriale, iar doritorii cu spirit antreprenorial din aceste regiuni vor putea să experimenteze cum o idee poate deveni un business de succes, preluând din bunele practici ale rezidenților incubatoarelor.

Pe viitor, astfel de inițiative vor fi implementate și în alte Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM.

La ora actuală, în cele unsprezece Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM, își desfășoară activitatea circa 253 de companii rezidente, dintre care 145 sunt start-up-uri, 132 sunt gestionate de tineri și 122 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 886 locuri de muncă, dintre care 450 pentru femei și 312 pentru tineri.

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată în anul 2013 de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene. Membrii RIAM sunt Incubatoarele de Afaceri: Ștefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Cimișlia, Cahul și Călărași.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 21.06.2021.

Soluție