14 ani

te

Înverzim Moldova prin afaceri ecologice

Înverzim Moldova prin afaceri ecologice

 

ODIMM încurajează și ajută comunitatea de afaceri din Republica Moldova să se adapteze cerințelor și tendințelor globale ale economiei verzi. Acest mesaj cheie a fost redat în cadrul evenimentului online cu genericul “Economia Verde. Fabricat în Moldova-de la Economia verde la Pactul Verde European”.

În acest sens, ODIMM implementează Programul de Ecologizare a IMM, care are menirea de a susține antreprenorii să promoveze, susțină și să dezvolte afacerile prietenoase mediului. Astfel,  mecanismul de suport încurajează companiile autohtone să dezvolte practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor. Pentru implementarea acestor obiective, întreprinderile pot beneficia de suport financiar până la 700.000 lei.

La  masa rotundă au participat reprezentanți ai ministerelor și agențiilor guvernamentale, ai organizațiilor internaționale, ai Delegației UE în Republica Moldova, ambasadelor, sectorului de afaceri, academic, asociațiilor obștești de mediu, experți din R. Moldova și țările Parteneriatului Estic.

În cadrul evenimentului, a fost reiterată necesitatea angajamentului guvernamental în promovarea conceptului Economiei Verzi în toate sectoarele de dezvoltare social-economică a țării, atragerea sectorului privat, partenerilor de dezvoltare, Asociațiilor obștești și a publicului. Totodată,  participanții au evidențiat importanța creșterii nivelului de conștientizare în rândul oamenilor de afaceri, agențiilor guvernamentale și publicului privind aplicarea și beneficiile principiilor Economiei Verzi pentru o dezvoltare economică durabilă.

 Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Uniunea Europeană pentru mediu” (EU4Environment), finanțat de UE, implementat de OECD, CEE ONU, UNEP, UNIDO și Banca Mondială și coordonat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Viitorul nostru sunt afacerile ecologice, iar în pas cu ODIMM puteți avea produse eco și competitive. 

Detalii despre Programul de Ecologizare a IMM: https://bit.ly/3r34jLT

 

 

 

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!