logo ro

te

Instrumentul de Garantare a Creditelor pentru ÎMM-le afectate de criza pandemică, mai accesibil

Instrumentul de Garantare a Creditelor pentru ÎMM-le afectate de criza pandemică, mai accesibil

ODIMM a inițiat un proces de ajustare a acordurilor-cadru semnate cu băncile comerciale, în paralel fiind organizate sesiuni de instruire a ofițerilor de credit din cadrul băncilor partenere.

În cadrul sesiunilor sunt explicate beneficiile oferite tuturor părților implicate în proces, condițiile de garantare, procesul de solicitare, monitorizare și executare a garanțiilor financiare.

Amintim că recent ODIMM a îmbunătățit condițiile produsului de garantare destinat ÎMM-lor afectate de criza pandemică, astfel aria de aplicare a acestuia a fost extinsă semnificativ.

Astfel, ÎMM-le care au înregistrat orice diminuare a cifrei de afaceri în primele 9 luni ale anului 2020 față de aceeași perioadă a anului precedent, pot beneficia de credite pentru capital circulant garantate de stat în proporție de până la 80%, cu scutirea de plata comisionului de garantare până la 31.12.2021.

În același timp, companiile care solicită credite investiționale pot beneficia de garanții cu o valoare de maxim 5 mln. lei, care acoperă până la 80% din credit, iar suma maximă a creditului nu va fi limitată.

În procesul de reactualizare a acordurilor-cadru, au fost resetate relațiile de parteneriat cu 8 bănci comerciale, care acordă credite garantate de ODIMM. Totodată, 4 instituții bancare au beneficiat de consultanță în domeniul garantării creditelor, fiind instruite în acest sens circa 150 de lucrători bancari.

Pentru a vizualiza întreaga listă a băncilor care acordă credite garantate de stat precum și detalii privind produsele de garantare active accesați linkul: https://bit.ly/3ooFAjI

Până în prezent, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii al ODIMM au fost acordate 464 garanții financiare în valoare de 196,7 milioane lei, care au asigurat debursarea creditelor în sumă de 575,2 milioane lei și au generat investiții în economie în valoare de peste 803,4 milioane lei.

FGC este singurul fond de garantare a creditelor din Republica Moldova și are misiunea de a asigura accesul la finanțare pentru întreprinderile autohtone prin emiterea garanțiilor financiare.

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.05.2022.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!