Localitatea Dănceni va găzdui o Platformă Industrială Multifuncțională

Premierul Ion Chicu, împreună cu directorul general ODIMM, Iulia Costin au vizitat locația pentru construcția unei platforme industriale în satul Dănceni, raionul Ialoveni. Platforma urmează a fi amenajată pe teritoriul fostei școli de meserii nr. 11 din localitate, cu o suprafață de circa 6,5 ha.

Potrivit șefului executivului, platformele industriale sunt un instrument eficient de dezvoltare a localităților care contribuie la creșterea economiei, dar și la crearea unor noi locuri de muncă în zonă. “Este complicat să atragem agenți economici, dar nu imposibil. Trebuie să le oferim acestora condiții atractive de investiții, de revizuit companiile de pe lista de așteptare, iar noi vom oferi tot suportul în acest sens”, a menționat Ion Chicu.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin a menționat că Platformele Industriale Multifuncționale care urmează a fi create în regiuni reprezintă șanse de dezvoltare a localităților prin crearea noilor afaceri, generarea a noi locuri de muncă, iar ulterior, creșterea investițiilor care vor facilita industria locală.

Autoritățile locale susțin că edificiile identificate pot fi utilizate și transmise agenților economici. „Ne dorim să atragem investitori, să contribuim la dezvoltarea și modernizarea localității. Este important că la moment sunt toate condițiile de infrastructură, rețele de apă, gazificare”, a menționat primarul satului Dănceni, Victoria Butuc.

Programul-pilot de creare a celor 16 Platformelor Industriale Multifuncționale este elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Platformele urmează a fi create în raioane cu nivel de industrializare mai scăzut, în care nu există Parcuri Industriale sau Zone Economice Libere

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.10.2020.