Trei companii autohtone, la concursul dunărean pentru cea mai bună afacere socială

Trei companii din Republica Moldova au fost selectate pentru a participa la Concursul regional a celor mai bune idei de afaceri din domeniul antreprenoriatului social, lansat în cadrul proiectului european Finance4SocialChange.
Cele 3 întreprinderi vor concura alături de alte companii din regiunea Dunării pentru obținerea unui grant în valoare de 8 mii de euro în vederea
implementării strategiilor care vor genera schimbări social – pozitive în țară.

Companiile selectate astăzi în cadrul unui focus grup desfășoară activități cu impact social:

- EDUJOC – crearea dispozitivelor high tech pentru spitale, care facilitează comunicarea la distanță dintre pacient și rudele acestuia.

- ECORĂZENI – implementarea unui program de instruire a persoanelor cu dizabilitati și integrarea lor în câmpul muncii

- DAVITEX NEO – confecționarea hăinuțelor pentru copiii născuți prematur.

Finance4SocialChange este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI) și vizează stimularea accesului la instrumentele inovatoare de finanțare, precum și crearea unui mediu de afaceri care să ajute antreprenorii sociali să creeze companii mai viabile și mai puternice în regiunea Dunării.

Finance4SocialChange este implementat de ODIMM în consorțiu cu alte 14 țări din bazinul dunărean.

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 25.11.2020.