14 ani

te

Peste 300 de companii vor fi instruite cum să-și dezvolte o afacere online

Peste 300 de companii vor fi instruite cum să-și dezvolte o afacere online

Peste 300 de companii care au aplicat la Instrumentul de Digitalizare a IMM-urilor încep astăzi, cursurile de instruire antreprenorială, acestea se vor desfășura în regim online, în perioada 18 august – 15 octombrie. Programul Startup Academy 2020 este unul din instrumentele prin intermediul căruia se propune susținerea transferului tehnologic și dezvoltării digitale a IMM-lor pentru valorificarea potențialului inovativ, inclusiv și facilitarea accesului lor pe piețele interne și externe.

În cadrul evenimentului de lansare a instruirilor, ministrul Economiei și Infrastructurii Sergiu Railean a menționat că din cauza pandemiei activitatea economică a întreprinderilor din toate domeniile a fost grav afectată, iar dezvoltarea instrumentelor de comerț electronic va ajuta producătorii autohtoni să-și digitalizeze procesele de business și să vândă produsele sau serviciile pe platformele online.

„Demararea acestui Program acum 2 luni a fost o decizie guvernamentală pe cât de necesară, pe atât de oportună. Sunt plăcut surprins să atest un număr atât de mare de antreprenori dornici să-și dezvolte abilitățile în cadrul acestor instruiri de educație digitală. Să știți că voi sunteți cei care deja ați început schimbarea, și sunt ferm convins că aceste cursuri de digitalizare vor aduce eficiență și plus valoare afacerilor voastre. Vă îndemn să profitați de cunoștințele care vă vor fi furnizate în toată această perioadă de instruire și mai cu seamă să utilizați digitalizarea ca pe un puternic instrument de progres, dezvoltare a afacerilor”, a punctat Sergiu Railean.

În context, ministrul Railean a mulțumit echipei ODIMM pentru că în termeni foarte restrânși au reușit să elaboreze acest program și a apreciat efortul și susținerea colegilor de la STARTUP Moldova, Tekwill, care s-au implicat  activ în acest proces.

Potrivit Directorului general ODIMM, Iulia Costin, Director general ODIMM această inițiativă de suport are ca scop de a susține transformarea și dezvoltarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a valorifica potențialul inovativ și a facilita accesul companiilor pe piețele interne și externe. 

“Ne bucurăm că avem deschiderea partenerilor de la Startup Academy| Digital UPGRADE care și-au asumat organizarea acestor instruiri, prin implicarea practicienilor și specialiștilor care vor ghida ÎMM-urile în calea lor de digitalizare. Suntem siguri că aceste instruiri vor fi un adevărat sprijin și vă va ajuta în perfecționarea experiențelor online,  extinderea pe viitor a canalelor de distribuție, îmbunătățirea procesele de business și optimizarea costurilor”.  

Cursurile de instruire vor fi împărțite în două nivele pentru începători și pentru avansați. Participanții la nivelul începător vor studia următoarele module: introducere în digital, etapele de creare a unui site, promovare pe cont propriu, publicitate plătită etc. Nivelul avansat cuprinde tematici ce vizează – extinderea, content marketing, identificarea partenerilor online, aspecte legale și fiscale, automatizarea proceselor de contabilitate și de lucru cu clienții, project management etc.

Startup Academy 2020 este un program educațional implementat de Startup Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Guvernului Suediei în cadrul proiectului Tekwill în parteneriat cu Organizația Pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 06.12.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!