2,2 milioane lei au fost alocați pentru un nou instrument de susținere a dezvoltării Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova

Un nou instrument de susținere pentru dezvoltarea Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), a fost aprobat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii. Despre asta a anunțat ministrul Sergiu Railean în cadrul ședinței de lucru a Consiliului Consultativ al RIAM.

„Am dispus alocarea sumei de 2,2 mln lei pentru un nou instrument de susținere a dezvoltării Rețelei Incubatoarelor de Afaceri. Scopul este de a consolida capacitățile reprezentanților rețelei în asistarea și creșterea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

De asemenea, Sergiu Railean a adăugat că Ministerul Economiei și Infrastructurii va oferi tot sprijinul necesar pentru a face activitatea incubatoarelor și mai productivă, dar și pentru a le ajuta să facă față tuturor provocărilor.

Instrumentul va fi implementat și monitorizat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

„ODIMM încurajează dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova, iar Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri reprezintă o importantă platformă de susținere a dezvoltării economice regionale. Ne bucurăm că avem posibilitatea să contribuim la creșterea capacităților celor 11 incubatoare de afaceri în asistarea și suportul oferit ÎMM-urilor din mediul rural. Sunt ferm convinsă că noul instrument va asigura competitivitatea întreprinderilor pentru a depăși starea de criză și a preveni eșecul în afaceri”, a menționat Iulia Costin, director general ODIMM.

În cadrul ședinței au mai fost prezentați indicatorii atinși în cadrul incubatoarelor de afaceri pe parcursul primului semestru a anului 2020. În primele șase luni, administratorii incubatoarelor de afaceri au oferit 1359 de consultații rezidenților incubatoarelor și antreprenorilor din regiune.

În prezent, în cadrul celor 11 incubatoare de afaceri își desfășoară activitatea 233 de companii dintre care 130 sunt startup-uri, 123 sunt gestionate de tineri și 118 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 801 locuri de muncă.

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 07.08.2020.