ODIMM

te

Presa

Start cursuri online pentru migranți

Start cursuri online pentru migranți

În contextul restricțiilor impuse de autorități ca urmare a situației epidemiologice din țară, ODIMM a lansat în premieră cursurile de educație antreprenorială în spațiul virtual.

Peste 100 de migranți din toate regiunile țării, care au revenit acasă din străinătate, asistă la instruirile antreprenoriale ONLINE în cadrul Programului PARE 1+1.  

Timp de 2 săptămâni migranții sau rudele acestora de gradul I vor fi ghidați privind:

-        Înregistrarea afacerii și legislația în domeniu activității antreprenoriale

-        Marketing și vânzări

-        Contabilitatea întreprinderii și suportul financiar

-        Managementul financiar și analiza rezultatelor economico-financiare

-        Managementul afacerii și analiza rezultatelor economico-financiare

-        Planificarea afacerii.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin, a venit cu un cuvânt de salut prin care a susținut revenirea lucrătorilor migranți ACASĂ și implicarea lor în lumea afacerilor.

Ne exprimăm încrederea că experiența acestora acumulată peste hotare va contribui la construirea unor afaceri de succes, reunificarea familiilor, reducerea șomajului și a migrației forței de muncă”, a subliniat Iulia Costin.

Totodată, beneficiarii au fost încurajați să-și dezvolte afacerile și prin intermediul altor proiecte și programe ODIMM la care sunt eligibili.

Programul PARE 1+1 este destinat lucrătorilor migranţi şi/sau rudelor de gradul întâi ai acestora care doresc să investească în lansarea şi/sau dezvoltarea unei afaceri proprii. Programul PARE prevede 4 componente: Informare şi Comunicare; Instruire şi suport antreprenorial; Finanţarea afacerilor/Regula 1+1; Monitorizare post-finanţare şi evaluare a Programului. 

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 03.07.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!