ODIMM

te

Presa

13 ani de parteneriat ODIMM - Uniunea Europeană

13 ani de parteneriat ODIMM - Uniunea Europeană

 

Cooperarea internațională este esențială pentru preluarea experiențelor, crearea conexiunilor dintre organizațiile de suport în afaceri și alinierea practicilor naționale la strategiile de succes din alte state. În 13 ani de activitate, ODIMM a depus eforturi majore în consolidarea rețelei de parteneri de dezvoltare pentru a îndeplini misiunea de sporire a competitivității economiei naționale. Încă din primii ani de activitate, Uniunea Europeană a fost un partener de încredere care a susținut eforturile ODIMM în dezvoltarea sectorului ÎMM din Republica Moldova. 

 

“Colaborarea dintre ODIMM și UE a început din primele luni de activitate, prin suportul acordat la consolidarea capacităților organizației și preluarea schimbului de experiență a statelor europene în domeniul susținerii sectorului IMM. Pe parcursul anilor, acest parteneriat a fost consolidat și UE a devenit principalul donator al ODIMM, împreună contribuind la dezvoltarea micilor afaceri, crearea locurilor de muncă, în special în zonele rurale și crearea unei infrastructuri de suport în afaceri în regiuni. Printre principalele rezultate cu care ne mândrim sunt dezvoltarea Fondului de Garantare a Creditelor, cele 10 Incubatoare de Afaceri din regiuni lansate în  perioada 2012-2017, precum și asistența directă pentru capitalizarea Programelor PARE 1+1” și „Femei în Afaceri”, subliniază Iulia Costin, Director General ODIMM.

 

Impactul programelor de asistență tehnică și financiară și a proiectelor internaționale finanțate de Uniunea Europeană au contribuit esențial la creșterea competitivității sectorului IMM și a capacităților ODIMM pentru a oferi servicii calitative antreprenorilor autohtoni. O parte din rezultatele înregistrate pe parcursul anilor sunt ilustrate în Infografic (vezi poza).

 

De asemenea, ODIMM participă activ, în calitate de reprezentant al sectorului privat, în cadrul platformelor pentru întreprinderile mici și mijlocii la nivel european, cu scopul preluării de bune practici în domeniu, dar și a promovării instrumentelor de suport destinate susținerii sectorului ÎMM din Republica Moldova. Astăzi, multe inițiative ODIMM sunt considerate modele de succes în regiunea Europei de Est și sunt multiplicate în aceste țări pentru a contribui la reducerea migrației, creșterea investițiilor în economie și a bunăstării populației.

 

 

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 03.07.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!