ODIMM

te

Presa

Instruiri online pentru femeile antreprenor din regiunea Dunării

Instruiri online pentru femeile antreprenor din regiunea Dunării

Peste 100 de femei antreprenor din țările din regiunea Dunării, inclusiv Republica Moldova au participat în perioada 4 martie - 4 aprilie 2020  la primul webinar privind îmbunătățirea culturii antreprenoriale, a abilităților și competențelor pentru dezvoltarea afacerii. Instruirile reunesc la acceași masă virtuală femei, care dețin sau urmează să se lanseze în afaceri din cele 9 țări partenere în cadrul Proiectului interegional Women in Business “Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerelor din regiunea Dunării". Acest proiect este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI)în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014 -2020. 

Instruirile cu titlu gratuit sub formă de webinar oferă tinerelor femei:

·   Instruiri personale de antreprenoriat, livrate de profesionişti la diferite etape de dezvoltare a ideei sau afacerii;

·   Mentorat şi ghidare livrate de către femei de afaceri de succes din ţările partenere ale proiectului;

·   Acces la Platforma Educaţională “Women in Business” cu posibilitatea de a beneficia de expertiză, consultaţii şi sfaturi practice de la lideri;

·   Integrarea în comunitatea Women in Business pentru a participa la forumuri tematice, evenimente specifice cu participarea trainerilor, mentorilor, care vor oferi răspunsuri la diverse întrebări.

Partener și implementator al Proiectului “Women in Business” în Republica Moldova este Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

În era inovaţională, platformele online vin cu materiale şi experţi de calitate, care  contribuie enorm la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale la distanţă. Astfel, Proiectul “Women in Business” facilitează enorm accesul la informaţie şi expertiza unor mentori cu o vastă experienţă în domeniul afacerilor. Ne bucură faptul că femeile antreprenor din Moldova sunt active și se integrează în comunitatea de afaceri regională pentru a acumula noi cunoștințe”, susține Iulia Costin, director general ODIMM.

Managerul de proiect din cadrul ODIMM, Silvia Cangea-Digolean evidențiază faptul că elaborarea  modelelor de instruire inovatoare implică  un proces de dezvoltare, testare și validare.  “Participantele la instruiri vor primi informații utile privind inovațiile și serviciile sociale în domeniul antreprenoriatului feminin, vor acumula experiență  în pregătirea unui proiect investițional, îmbogățindu-și cultura antreprenorială pentru a avea succes în afaceri”.

Următorul training online va fi lansat pe data de 16 aprilie curent. Tinerele antreprenoare sunt încurajate să-şi activeze profilurile pentru a putea beneficia mai departe de webinare şi material informativ. Mai multe informaţii pot fi găsite pe adresa proiectului: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/women-in-business/news

Menționăm că Proiectul WOMEN IN BUSINESS – „Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerelor din regiunea Dunării” își propune să încurajeze femeile tinere, cu idei inovatoare să lanseze și să dezvolte cu succes propria afacere. Proiectul vine cu o nouă abordare privind creşterea competenţelor lor pentru afaceri şi inovaţii sociale, în mod special, Crearea Centrelor de Antreprenoriat pentru Femei şi elaborarea şi dezvoltarea modelelor inovatoare de formare. Proiectul este implementat de un consorțiu format din 14 parteneri din 9 țări din regiunea Dunării: Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Slovenia, Ungaria, România, Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova și reunește organizații naționale și regionale, organizații publice și private.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 05.06.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!