ODIMM

te

Presa

Memorandum de Cooperare între ODIMM și GIZ

Memorandum de Cooperare între ODIMM și GIZ

Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) prin Proiectul „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” (MEPA)” își propun dezvoltarea unui parteneriat în vederea susținerii și promovării întreprinzătorilor autohtoni prin crearea și promovarea conexiunilor între IMM-urile industriale și integrarea acestora în lanțurile de investitori și distribuitori internaționali.

Domeniile prioritare de interacțiune dintre cele două entități au fost stipulate într-un Memorandum de Cooperare, semnat miercuri, 26 februarie, de către Directorul general ODIMM, Iulia Costin și managerul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” , Thomas Förch. 

 „Semnarea acestui Memorandum este un bun început pentru stabilirea unor parteneriate între instituțiile de suport în afaceri din Moldova și organizațiile internaționale în vederea substituirii importurilor și creșterea capacităților industriale ale IMM de a acționa ca furnizori ai lanțurilor valorice internaționale ”, a menţionat Iulia Costin.

Reprezentantul GIZ, Thomas Förch a reiterat susținerea în procesul de implementare a reformelor economice autohtone. Totodată, a dat asigurări privind sprijinirea eforturilor pentru sporirea competitivității şi favorizarea sustenabilității mediului economic din Republica Moldova, atât la nivel național, cât și internațional.

Printre obiectivele Memorandumului se numără implementarea unui program național de facilitare a conexiunilor dintre IMM și companiile internaționale prezente în Republica Moldova, promovarea unui mediu competitiv pentru dezvoltarea durabilă și integrarea Investițiilor Străine Directe (ISD) în economia locală.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 03.07.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!