ODIMM

te

Presa

Primele rezultate ale activității RIAM din acest an

Primele rezultate ale activității RIAM din acest an

În cadrul ședinței de lucru a Consiliului Consultativ al Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) au fost prezentați indicatorii de performanță atinși în urma realizării planului de activitate pentru anul 2019.

Actualmente, în cele 11 Incubatoare de Afaceri, membre RIAM, își desfășoară activitatea 204 companii rezidente, din care 149 prestează servicii, iar alte 55 au activitate de producere și procesare. Totodată, 101 sunt start-up, 106 sunt gestionate de tineri și 108 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 937 locuri de muncă, dintre care 549 pentru femei și 442 oferite tinerilor.

În cadrul ședinței a fost discutat și mecanismul de acordarea a sprijinului financiar din cadrul fondurilor revolving, gestionate de incubatoarele de afaceri.

Modul și procesele de incubare a rezidenților virtuali a fost un alt subiect inclus pe ordinea de zi. Acest mecanism va permite companiilor să beneficieze de sprijin incubatoarelor, timp de 3 ani, fără a fi amplasate în sediul lor. Antreprenorii vor avea acces la informare, mentorat, formare continuă și surse de finanțare.

Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene în anul 2013. În prezent, rețeaua include unsprezece incubatoare: Cahul, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Dubăsari, Leova, Nisporeni, Rezina, Sângerei, Soroca și Ștefan Vodă.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 01.06.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!