ODIMM

te

Presa

Japonia va continua să ofere suport antreprenorilor moldoveni

Japonia va continua să ofere suport antreprenorilor moldoveni

Un nou proiect de asistență tehnică destinat sectorului IMM pentru perioada anilor 2019-2021, a fost lansat cu suport japonez. Scopul său principal este extinderea de consultanță specializată în afaceri la nivel național. Serviciile vor fi asigurate prin intermediul Centrului de Consultanță și Asistență în Afaceri, Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova, gestionate de către ODIMM și Autorităților Publice Locale.

În cadrul ședinței de deschidere a proiectului de Asistență Tehnică expertul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională Takashi Kimura a reiterat suportul acordat de către Guvernul Japoniei în îmbunătățirea mediului antreprenorial din Republica Moldova. Totodată, a fost prezentat scopul și obiectivele propuse și coordonate acțiunile, care urmează a fi realizate cu responsabilii din cadrul ODIMM.

Directorul general interimar ODIMM, Petru Gurgurov, a mulțumit părții nipone pentru suportul oferit IMM-urilor din Republica Moldova. „Odată cu crearea Centrul de Consultanță și Asistență în Afaceri instituția noastră a primit un instrument  eficient  de susținere a potențialilor antreprenori și IMM-urilor, care sunt la etapa de extindere sau de accesare a piețelor externe. Extinderea acestor servicii la nivel regional va permite beneficiarilor să aibă acces la informare și consultanță în toate cele 11 incubatoare de afaceri din rețeaua RIAM”.

Părțile au apreciat pozitiv proiectele anterioare de dezvoltare a serviciilor de consultanță, implementate de ODIMM, cu asistența tehnică din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională.

ODIMM a beneficiat de Asistență Tehnică din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională pentru dezvoltarea Serviciilor de Consultanță în Afaceri. În anul 2012, a fost creat Centrul de Consultanță și Asistență în Afaceri. Suportul experților japonezi a fost necesar pentru elaborarea conceptului şi mecanismului  de funcționare a Centrului de Consultanță. În 2015, aceștia au contribuit la elaborarea Manualului Administrativ al Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova, precum și a Manualului Serviciului de Consultanță Standardizată.

 

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 28.09.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!