logo ro

slogan ro

Presa

Trofeul cel mai bun incubator al anului a plecat la Ceadâr-Lunga

Trofeul cel mai bun incubator al anului a plecat la Ceadâr-Lunga
Potrivit directorului general interimar ODIMM, Petru Gurgurov, Concursul are drept scop promovarea reușitelor și bunelor practici înregistrate de Incubatoarele de afaceri, stimularea activității acestora și, nemijlocit, crearea de noi oportunități de dezvoltare a întreprinderilor Mici și Mijlocii în regiuni. „Incubatoarele de afaceri vin ca răspuns la nevoile întreprinderilor mici şi mijlocii în etapele esenţiale ale unei afaceri, precum iniţiere şi pătrundere pe piaţă. Un incubator urmăreşte să aibă un efect pozitiv asupra sănătăţii economice a unei zone, a unei comunităţi”, a menționat Petru Gurgurov.DSC 3834 edited
 
Incubatorul de Afaceri din Ceadâr-Lunga a fost deschis oficial pe 10 iulie, 2014. Conform rezultatelor înregistrate pe parcursul anului 2018, acesta are o rată de incubare de 100%. În cadrul instituției activează 19 afaceri, dintre care 9 sunt start-up-uri. 10 întreprinderi oferă servicii iar 9 dintre acestea activează în domeniul producerii. Pe parcursul anului 2018 în cadrul IA Ceadâr-Lunga au fost oferite peste 15000 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători. Pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale, promovării și accelerării dezvoltării afacerilor incubate au fost accesate 4 proiecte de dezvoltare economică și organizate 37 de sesiuni de instruire și informare.
 
IMG 3896 editedActualmente, în cele unsprezece Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM își desfășoară activitatea circa 200 de companii rezidente, dintre care 94 sunt start-up-uri, 107 sunt gestionate de tineri și 95 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 993 locuri de muncă dintre care 514 pentru femei și 431 sunt ocupate de tineri.
 
Pe parcursul anului 2018 în cadrul Incubatoarelor au fost oferite peste 3000 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători din zona de operare a Incubatoarelor de Afaceri. Pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și accelerării dezvoltării afacerilor incubate au fost accesate 54 de proiecte de dezvoltare economică. IMG 3888 edited
 
Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată în anul 2013de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene. În prezent, rețeaua include unsprezece incubatoare: Ștefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Cimișlia, Cahul și Călărași. Două dintre acestea, IA Călărași și IA Cahul au fost deschise pe parcursul anului 2017.
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 17.09.2019.

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY