14 ani

te

Noi proiecte investiționale ale migranților, susținute de ODIMM prin Programul „PARE 1+1”

Noi proiecte investiționale ale migranților, susținute de ODIMM prin Programul „PARE 1+1”
Directorul general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderi Mici și Mijlocii (ODIMM), Petru Gurgurov, a felicitat antreprenoriii care au fost acceptați pentru sprijin financiar, subliniind că ODIMM îi va susține pe tot parcursul implementării ideilor de afaceri, de la inițiere până la transformarea acestora în istorii de succes.
 
DSC 0433Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 17 afaceri sunt în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, înființarea livezilor de pruni și nuci, creșterea animalelor și apicultură). Alte 6 întreprinderi prestează servicii (servicii de agrement, taxi, contabilitate, servicii mecanizate în agricultură, reparații și vopsitorie auto, servicii cosmetologice) și 4 întreprinderi își vor dezvolta activitatea în domeniul industrial (producerea și furnizarea de energie electrică, producerea brichetelor, nutrețuri combinate pentru animale, procesarea și ambalarea mierii).
 
Ideile de afaceri propuse de migranți vor fi implementate în 16 raioane din Republica Moldova (câte 3 întreprinderi în raionul Sângerei și UTA Găgăuzia, câte 2 afaceri în raioanele – Ialoveni, Nisporeni, Strășeni și Telenești, câte o afacere în raioanele – Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Hâncești și Ștefan Vodă). Patru beneficiari ai Programului sunt localizați în municipiul Chișinău și unul din municipiul Bălți.
 
Din cele 27 afaceri, aprobate pentru susținere financiară nerambursabilă de către Comitetul de Supraveghere al Programului „PARE 1+1”, 8 afaceri sunt start–up-uri, iar 19 sunt în faza extinderii. Beneficiarii vor investi remitențele provenite din 11 state: Federația Rusă, Franța, Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania, SUA și Ucraina. 
 
14 afaceri sunt create/administrate de lucrătorii migranți, care au revenit de peste hotare, iar 13 întreprinderi de rudele de gradul I ale migranților. Totodată, 5 afaceri sunt create sau administrate de femei, iar 11 întreprinderi vor fi gestionate de tineri.IMG 0441
 
Amintim că Programul guvernamental “PARE 1+1” este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.  Acesta are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranți moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranți şi beneficiarii de remitențe. Programul activează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în formă de grant. Suma grantului este de 250 000 lei.
Tags:

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 26.10.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!