ODIMM are un nou partener pe segmentul garantării creditelor destinate sectorului IMM

Potrivit lui Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM, acest parteneriat are drept scop facilitarea accesului clienților IMM ai băncii la produsele de finanțare destinate atât investițiilor, cât și activității curente și vine în sprijinul clienților (persoane fizice care desfășoară activitate de antreprenoriat sau persoane juridice) care nu dispun de garanții suficiente pentru contractarea unui credit, oferindu-le o modalitate de garantare rapidă și simplă. Totodată, IMM-urile autohtone vor obține garanție financiară la un comision anual de 0,5% din valoarea garanțiilor.

ODIMM gestionează primul și unicul fond de garantare a creditelor creat din resursele bugetului de stat care are drept scop susținerea IMM-urilor la accesarea resurselor financiare.

Până în prezent ODIMM a încheiat parteneriate cu 9 din 11 instituții bancare: BC ”MOLDOVA-AGROINDBANK”, S.A. ”FINCOMBANK” S.A., BC ”COMERȚBANK” S.A., BC ”PROCREDITBANK” S.A., BC ”EUROCREDITBANK” S.A., BC “MOLDINDCOMBANK” S.A., BC ”VICTORIABANK” S.A., BCR Chișinău S.A și BC „EXIMBANK” S.A.

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 02.07.2020.