ODIMM

te

Presa

Experții UE generează un nou model de cluster în Republica Moldova

Experții UE generează un nou model de cluster în Republica Moldova
Scopul grupurilor tematice este de a identifica potențialul de dezvoltare al fiecărei regiuni și de a crea un model de colaborare eficient între mediul de afaceri și factorii de decizie care să contribuie direct la creșterea competitivității locale. 
 
Misiunea a început cu primul grup tematic organizat astăzi la Chișinău cu participarea reprezentanților Autorităților Publice Centrale, instituțiilor de învățământ, organizațiilor de suport din sectorul  și reprezentanții sectorului privat. În următoarele zile vor avea loc alte trei evenimente similare în Nisporeni, Cahul și Soroca reprezentative pentru regiunea Centru, Sud și respectiv Nord.DSC 0814aaaaaaaaaaa edited 
 
Potrivit organizatorilor, în urma desfășurării grupurilor tematice va fi elaborat un raport privind direcțiile de dezvoltare în cele patru regiuni precum și industriile cu potențial de creștere și clusterizare.
 
Petru Gurgurov,  director general interimar, a reiterat necesitatea creării unor noi instrumente și servicii de suport pentru mediul de afaceri din zonele rurale, prin regândirea modelelor tradiționale de colaborare între actorii implicați în procesul de dezvoltare economică. 
 
DSC 0846aaaaa editedÎn context, Daniel Coșniță, Președintele Asociației Clusterelor din România, a menționat importanța creării unui sistem de concentrare a resurselor la nivel regional dedicat creșterii competitivității sectorului privat.
 
Evenimentul face parte din seria celor patru misiuni ale experților UE organizată de ODIMM cu suportul TAIEX pentru a elabora o metodologie adaptată contextului național de stimulare a inițiativelor de cluster. Prima misiune a avut loc în perioada 6-8 Noiembrie 2017 la Chișinău în cadrul căreia ODIMM, împreună cu partenerii locali, a beneficiat de asistența experților Comisiei Europene privind evaluarea necesităților, cartografierea și generarea unui model de cluster.DSC 0843 edited
 
Clusterele sunt concentrări geografice de instituţii şi companii interconectate, dintr-un anumit domeniu. Clusterele cuprind un grup de industrii înrudite şi alte entităţi importante din punct de vedere al concurenţei.
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 03.07.2020.
Soluție    Suport

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!