ODIMM

te

Presa

ODIMM anunță lansarea unui nou Proiect pentru tineri – JOBs for YOUTH

ODIMM anunță lansarea unui nou Proiect pentru tineri –  JOBs for YOUTH
Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, autorităţilor publice centrale, organizaţiilor partenere, oameni de afaceri, precum și tineri potențiali antreprenori.
 
Iulia COSTIN, Secretar general de statal Ministerului Economiei și Infrastructurii a subliniat că tinerii sunt o forță motrice a economiei unei țări, iar susținerea acestora în inițierea și dezvoltarea afacerilor este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova și a Ministerului Economiei și Infrastructurii. „Felicit  echipa ODIMM cu ocazia lansării unui proiect transfrontalier ce vine să ofere o oportunitate unică tinerilor din Republica Moldova și Ucraina, ce vor putea face schimb de experiență, crea parteneriate și vor beneficia de instruire și asistență în inițierea unor afaceri inovatoare ”, a afirmat Iulia Costin.2y
 
Fabien SCHAEFFER, reprezentant al Delegației Uniunii Europene la Chișinău a menționat că atât Republica Moldova cât și Ucraina se confruntă cu o serie de probleme economice și sociale similare. „Cea mai bună soluție este să creăm tinerilor un viitor în țară, pentru că fără tineri nu există țară și nu există viitor”, a reiterat oficialul european.
 
Cătălina ARGHIR, reprezentanta Agenției Germane de Cooperare (GIZ Moldova) a menționat că : „JOBs for YOUTH este un proiect transfrontalier care va facilita cooperarea dintre tineri și organizații de suport din Ucraina și Republica Moldova, pentru că doar prin cooperare putem avea succes și putem obține rezultate frumoase”.
 
3yPetru GURGUROV, Director general interimar al ODIMM a evidențiat rolul și misiunea organizației în susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, inclusiv pentru cei tineri, printr-o serie de programe de suport. „Ne bucurăm să oferim tinerilor o nouă șansă și anume proiectul „Oportunități comune în afaceri pentru tineri”. Este un proiect creat în baza unei experiențe de succes, în cadrul programului transfrontalier România – Moldova - Ucraina, prin care am reușit să conectăm tineri din Republica Moldova cu cei din România”, a afirmat Petru GURGUROV.
 
Vladimir PAVEL, Director al consiliului administrativ al Organizației de tineret „Noua Generație Europeană” din Ismail, Ucraina, a menționat  că instituția pe care o reprezintă implementează proiecte dedicate tinerilor în diverse domenii de activitate: sport, cultură și în sfera afacerilor: „Dorim să oferim tinerilor cât mai multe oportunități și îi încurajăm să beneficieze de acest proiect”.
 
Programul își propune să susțină 60 de tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani, din Republica Moldova și Ucraina (Cernăuți, Odesa și Vinița), în inițierea unor afaceri inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic.4y
 
„Proiectul are obiective ambițioase, instruirea tinerilor din ambele țări, încurajarea participării acestora la Seed Forum-uri precum și crearea unei platforme de asistență și consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri”, a afirmat Oxana Paladiciuc, managerul Programului.
 
5yLa eveniment au participat organizații de suport și tineri antreprenori beneficiari ai unor proiecte similare, care au împărtășit experiența lor.
 
Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova - Ucraina și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Organizația Publică de tineret „Noua Generație a Europei” din Ucraina.
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 25.01.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!