logo ro

slogan ro

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii prezentă la Forumul Economic regional Nord

img 5016 1Antreprenori și reprezentanți ai autorităților publice au participat astăzi, 30 noiembrie, la Forumul Regional Nord care se desfășoară la Edineț. Forumul a reunit investitori locali, întreprinderi active, producători și exportatori, asociații de business, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

În cadrul eveniemntului au fost abordate subiecte de interes pentru antreprenori precum: accesul la infrastructura fizică (căi de comunicație, utilități, incubatoare de afaceri ș.a.), potențialul și disponibilitatea forței de muncă, dezvoltarea centrelor de instruire și pregătire a forței de muncă (universități, colegii, școli de meserii, centre de excelență) și, nu în ultimul rând, obținerea accesului la finanțare.img 5021 1

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmâc, prezent la eveniment, a afirmat că dezvoltarea regională durabilă este una din politicile cele mai importante şi cele mai complexe pe care și le-a propus Guvernul pentru dezvoltarea uniformă a tuturor regiunilor țării, reducerea disparităților economice şi sociale existente. ”Guvernul devine mai aproape de mediul de afaceri, continuând procesul de debirocratizare, de simplificare a procedurilor, de reducere a instituțiilor de control.  Ne dorim ca reforma climatului de afaceri să fie simțită de fiecare antreprenor, așa încât începând cu anul 2018 fiecare agent economic să știe de câte ori va fi verificat, cu ce scop și care vor fi rezultatele controlului”, a spus vicepremierul Octavian Calmâc.

1 n editedDirectorul interimar ODIMM, Petru Gurgurov, a subliniat rolul și importanța întreprinderilor mici și mijlocii în economia țării. “IMM-urile reprezintă 98% din totalul întreprinderilor din Moldova și au o contribuție de 30% din PIB. Pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a acestora, statul, prin intermediul ODIMM pune la dispoziția antreprenorilor mai multe programe de consultanță, finanțare, dar și infrastructură”, a spus directorul interimar ODIMM.

2 o edited
Directorul intermar ODIMM a îndemnat antreprenorii atât din regiunea de Nord, cât și din toată țara să fie activi, să se informeze și să apeleze cu încredere la serviciile gratuite oferite de ODIMM și programele de suport.

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 21.08.2019.