14 ani

te

Șomerii migranți informați despre oportunitățile de a lansa o afacere

Șomerii migranți informați despre oportunitățile de a lansa o afacere

anofm4Organizația de Dezvoltare a Întreprindelor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) a organizat o ședință de informare a șomerilor migranți cu privire la posibilitățile de lansare a unei afaceri.

 

În cadrul ședinței, persoanele care nu au un loc de muncă, au fost informate despre programele gratuite de instruire în crearea și administrarea afacerii, dar și despre oportunitățile de finanțare și accesarea unor împrumuturi în lipsa gajului. ,,Am decis să prezentăm migranților șomeri o alternativă, de a deschide propria afacere și de a crea ei înșiși locuri de muncă”, relatează  expertul ODIMM,  Ludmila STIHI, șef Direcție instruire, consultanță și analize.

Totodată, cei prezenți au fost informaţi despre toate programale ODIMM la care pot aplica pentru a iniția și dezvolta o afacere.

 

Reamintim, că programele ODIMM  sunt:

PNAET – Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor;

GEA – Gestiunea Eficientă a Afacerii;

FGC – Fondul de Garantare a Creditelor;

PARE 1+1Programul de Atragere a Remitențelor în Economie;

 

Informăm că ODIMM în parteneriat cu ANOFM și-a propus să organizeze o serie de ședințe lunare de informare și consultare pentru șomeri.

 

Persoanele interesate pot accesa adresa programelor de finanțare pe www.odimm.md, iar pentru a se înscrie la consultări pot accesa adresa www.anofm.md.

sesiune de instruire ODIMM - ANOFM  sesiune de instruire ODIMM - ANOFM

sesiune de instruire ODIMM - ANOFM

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 30.07.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!