14 ani

98 Proiecte investiționale ale lucrătorilor migranți aprobate spre finanțare

Viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministrul Economiei, a menționat că Programul PARE 1+1, se bucură de un interes sporit din partea lucrătorilor migranți și a rudelor acestora, fapt confirmat de numărul în creștere a cererilor de finanțare. Dacă la începutul Programului, în anul 2012 erau înregistrate 280 de cereri de participare, la sfârșitul anului 2015 numărul acestora a atins cifra de 1598.

”Prin susținerea proiectelor investiționale a migranților nu doar dezvoltăm mediul de afaceri din țară, dar și reîntoarcem potențialul uman acasă, în special tinerii. Despre acest fapt ne confirmă și analizele efectuate, din care am constatat că 49,5% din cererile de finanțare sunt depuse de întreprinderile nou-create, iar 51,5% sunt întreprinderi în extindere, iar după categoria de vârstă 50% din administratorii afacerilor sunt cu vârsta până la 35 ani”, a spus ministrul Economiei.

La finalul ședinței, Comitetul a decis lansarea colectării cererilor de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului „PARE 1+1” pentru anul 2016.

Potrivit unui studiu realizat de ODIMM, pe parcursul derulării Programului PARE 1+1 a fost facilitate accesul la finanțare pentru 612 întreprinderi, care au efectuat investiții în economie de 350 mln. lei, dintre care 133 mln. lei constituie suma granturilor transferate în cadrul Programului.

img 0171  img 0165

Lista beneficiarilor