14 ani

te

Acces public şi gratuit la informația despre fondatorii întreprinderilor

Acces public şi gratuit la informația despre fondatorii întreprinderilor

Informația despre fondatorii firmelor înregistrate în Republica Moldova va deveni publică, anunţă Consiliul Economic al Prim-ministrului. Aceasta va fi diponibilă gratuit pe portalul guvernamental www.date.gov.md, începând cu luna aprilie, cu actualizare lunară.

media 142711380433283100

 

Decizia vine ca urmarea a solicitărilor repetate din partea mediului de afaceri, a societății civile, care au semnalat faptul că lipsa accesului liber la informația despre fondatorii întreprinderilor persoanelor terțe creează premise pentru fraudă și corupție.

 

De asemenea, începând cu luna viitoare, pe portalul www.date.gov.md vor mai fi adăugate și informații cu referire la domeniile de activitate și activitățile licențiate ale persoanelor juridice din Moldova.

 

Amintim că, din octombrie 2014 pe www.date.gov.md, pot fi accesate gratuit informaţii despre data de înregistrare, lista conducătorilor, forma organizatorico-juridică, statutul și sediul tuturor entităților din ţara noastră.

 

În Republica Moldova sunt înregistrate aproximativ 204 mii de companii, dintre care 172 mii sunt active.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

logofooter

  • © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 04.08.2021.

Soluție

logowbAcest site a fost creat cu susținerea Băncii Mondiale. Actualizarea conținutului a fost finanțată de Uniunea Europeană prin Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

Search

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY

Dvs. folosiți componenta de ADS Blocker.
Noi nu folosim elemente de publicitate, doar prezentăm produsele proprii sau a donatorilor care promovează unele proiecte sau domenii din economia națională.
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!