logo ro

slogan ro

Concursul UNECE – Idei pentru schimbare: Inovația pentru Obiectivele Dezvoltării Durabile

UNECEAnul 2015 celebrează 70 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite (ONU), eveniment marcat prin organizarea unei serii de activități internaționale adoptate la ședința Parlamentului și Consiliului European în anul 2014.

Astfel, în luna septembrie 2015, la New York, statele membre ONU vor adopta Agenda de dezvoltare post-2015 orientată pentru realizarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile.

Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) se numără printre instituțiile  de pe prima linie cu o contribuție considerabilă la realizarea acestor obiective.

La 14 aprilie 2015, UNECE va găzdui primul strart-up inovator în incinta Palatului Națiunilor de la Geneva.

În cadrul acestui eveniment, organizatorii vor prezenta studii de caz care demonstrează în ce mod talentul antreprenorial inovativ poate contribui la abordarea actualelor provocări sociale și de mediu, prin intermediul unor idei inovatoare care pot deveni afaceri de succes. Concursul este deschis companiilor tinere și echipelor de antreprenori, cercetători și studenți din regiunea UNECE și este organizat pentru a aduna idei inovatoare și noi soluții pentru o dezvoltarea durabilă într-o gamă largă de domenii direct legate de activitatea UNECE. Astfel, la concurs sunt binevenite nu doar produsele și tehnologiile, dar și inovația socială și noile metode de a crea lucrurile.

Finaliștii vor fi invitați sa-și prezinte proiectele unui juriu și reprezentanților a 56 de state membre  care vor participa la sesiunea UNECE, în perioada 14 – 16 aprilie 2015, la Geneva, pentru a stabili noi acțiuni pentru promovarea Agendei de Dezvoltare Durabilă în regiune pentru următorii ani.

Câștigătorii concursului vor fi onorați la o ceremonie de premiere în timpul sesiunii.

Termenul limită pentru prezentarea ideilor este 28 februarie 2015!

Pentru  participare la concurs, accesați adresa web  www.unece.org/ideas4change.

• © Toate drepturile rezervate. Actualizat: 24.01.2020.