Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Marţi, 21 Iunie 2016 14:22
Apreciere articol
(0 votes)

Managerii celor 9 incubatoare din țară vor oferi antreprenorilor consultanță profesionistă în afaceri

DSC 0360

Antreprenorii și doritorii de a-și crea o afacere în raioanele țării vor avea posibilitate să obțină consultanță profesionistă în afaceri prin intermediul birourilor de suport, inițiate în cadrul incubatoarelor de afaceri din cele 9 raioane ale țării.

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat prima sesiune de informare pentru incubatoarele de afaceri privind dezvoltarea serviciului de consultanță în afaceri.

Centrul de Consultanță în Afaceri a fost inițiat de către ODIMM pentru a facilita accesul antreprenorilor la informația privind procesul de inițiere a unei afaceri și de a promova oportunitățile de dezvoltare a businessului prin programele oferite de către ODIMM și alte instituții cu acest profil din Republica Moldova.

ODIMM își propune să stabilească un mecanism de consultanță, care să ofere suport IMM-urilor la toate etapele de dezvoltare a afacerii. Consultanța va fi oferită în baza unui Manual al Serviciului de Consultanță, elaborat de ODIMM, în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională Japoneză (JICA).

Mecanismul de consultanță oferă instrumente și informații pentru persoanele care asistă și oferă sprijin în acumularea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și aptitudinilor antreprenoriale, în special, pentru susținerea antreprenorilor începători, care își doresc inițierea și dezvoltarea unei afaceri.


Iulia Iabanji, directorul general ODIMM, a menționat, în cadrul sesiunii de informare, că dezvoltarea sectorului de afaceri în raioanele țării este important pentru economie, iar incubatoarele pot deveni principalii ajutori pentru antreprenorii din teritoriu.

Potrivit directorului general ODIMM, incubatoarele de afaceri au devenit în timp istorii de succes pentru mediul de afaceri din Moldova, ceea ce ne ambiţionează să lărgim sfera de activitate şi să informăm agenţi economici de avantajele oferite de incubatoare. Acestea trebuie să devină centre de informare pentru potențialii beneficiari ai Programelor ODIMM, inclusiv, Programul de Atragere a Remitențelor în Economie Pare1+1, Programul de abilitare economică a tinerilor PNAET, Platforma femeilor din Moldova, inițiată recent de ODIMM, precum și alte programe pentru antreprenori.DSC 0363

Iulia Iabanji a relevat că manualul elaborat în colaborare cu Agenția japoneză JICA, oferă oportunitatea consultantului să identifice și să evalueze oportunitățile de afaceri, să sugereze beneficiarului alegerea formelor de organizare și de lansare a afacerii, să efectueze o evaluare a situației la moment a unei întreprinderi și să sugereze metode de dezvoltare.

Directorul ODIMM a mai spus că scopul final al procesului de consultanță, implementat de ODIMM este dezvoltarea generală a mediului de afaceri și promovarea culturii antreprenoriale, dezvoltarea capitalului uman din Republica Moldova prin îmbunătățirea competențelor manageriale, susținerea antreprenorilor pentru a face alegeri corecte în business.

Centru de Consultanță și Asistență în Afaceri al ODIMM, oferă antreprenorilor sau doritorii de a-și întemeia o afacere informații referitor la oportunitățile de afaceri în Republica Moldova, programele de suport în afaceri, gestionate de ODIMM și alți parteneri de dezvoltare.

Incubatoarele de afaceri din cele 9 raioane ale țării, create cu suportul Uniunii Europene, printr-un parteneriat durabil dintre autoritățile publice centrale și locale și comunitatea donatorilor, vor deveni centre unice de consultanță în afaceri la nivel regional.
20.06.2016

 

 

 

Ultima modificare s-a efectuat Marţi, 21 Iunie 2016 14:28

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Sondaj

Cum apreciaţi aportul ODIMM în dezvoltarea activităţii antreprenoriale in RM?

pozitiv - 28.9%
foarte semnificativ - 56.5%
fără influenţa pozitivă - 11.5%
nu există aprecieri - 3.1%

Total voturi: 478
Votarea pentru acest sondaj a fost incheiat. on: 10 Sep 2018 - 09:55
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE