Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Russian (CIS)English (United Kingdom)
Vineri, 19 Februarie 2016 17:19
Apreciere articol
(2 votes)

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM a informat liceenii Academiei de Ştiinte a Moldovei, cum să iniţieze o afacere şi la ce programe de suport pot aplica.

 Astăzi, 19 februarie curent, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM a participat cu o sesiune de informare la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.


La sesiunea de informare, reprezentantul ODIMM, Dna Liudmila Stihi a vorbit despre proiectele de suport în afaceri pentru tineri şi beneficiile ce le oferă acestea la iniţierea unei activităţi antreprenoriale.

S-a prezentat Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), care oferă cursuri de instruire timp de 10 zile pentru tinerii de la 18-30 de ani, cît şi posibilitatea accesării unui credit cu condiţii preferenţiale pînă la 300.000 lei, pe o perioadă de pînă la 5 ani, cu 40% porţiune de grant.

,,Banii, nu sunt unicul impediment pentru a dezvolta o afacere”, a menţionat Dna Liudmila Stihi, Şef Direcţie la ODIMM, aducând exemple reale, unde antreprenorii cu o investiţie de cîteva sute de mii de lei, au falimentat din cauza lipsei de cunoştinţe în gestionarea corectă a unei afaceri.


Tinerilor liceeni li s-au oferit câteva sfaturi pentru a evita riscurile la iniţierea afacerii precum:
- Să analizeze foarte bine ideea de afaceri;
- Să se instruiască în domeniile necunoscute;
- Să se consulte cu specialiştii în domeniu;
- Să analizeze piaţa şi necesităţile consumatorului;
- Să calculeze pragul de rentabilitate şi să aibă o afacere profitabilă;
- Să se informeze permanent, din toate sursele posibile, despre oportunităţile de suport existente şi să le valorifice;
- Să elaboreze planul de afaceri, pentru optimizarea cheltuielilor şi identificarea surselor de finanţare.

 

În acest context, ODIMM oferă servicii de consultanţă, la Centrul de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri, unde experţii, oferă răspuns la orice întrebare din domeniul antreprenoriatului. Totodată, vă pot ghida, cînd nu sunteţi siguri în ceea ce doriţi să faceţi.

Tinerii participanţi la sesiunea de informare, au aflat despre posibilitatea accesării unei garanţii financiare, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor implementat de ODIMM, despre reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din R. Moldova şi posibilităţile ce le oferă acestea, precum şi despre alte proiecte accesibile la moment, pentru ei.

Astfel, într-o manieră non-formală de discuţii, liceeni au acordat întrebări reprezentatului ODIMM şi au asigurat că se vor informa adiţional, despre proiectele de suport, atît de pe pagina web www.odimm.md , cît şi de pe alte pagini de specialitate.

Pentru mai multe informaţii despre proiectele de suport în afaceri oferite de către ODIMM, ne puteţi contacta la numărul 22 58 06, Centrul de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri.

 

 

DSC 2134 DSC 2157

DSC 2159 DSC 2168

 

Ultima modificare s-a efectuat Luni, 22 Februarie 2016 09:48

PARTENERI

c3 LOGO EULOGO 2 IOM-OIM
een logo
 logo maib corel2

MIEPO small

 

CCI


VictoriaBank Logo Transparent

fincimbank logo
undp
 monitor fisc
 JCI Moldova  
UIPAC text
 entranse  COMERTBANK LOGO FON RGB
       Eximbank

 

 

PARTENERI MEDIA


civic-md

2 logo agrobiznes
 mybusiness-banner  FERMIERUL.MD
 
 
 
 
Comprar Cialis Sin Recetadrogas forma analógica disponibles bajo la denominación común internacional. Tiene exactamente la misma estructura con las pastillas originales, pero difiere de ellas en ausencia de marca conocida .Se recomienda tomar la píldora por lo menos 30 minutos antes de la intimidad. La duración de acción varía de 8 a 12 horas Buy Pills Bupron SRFor a doctor it is important to know your health history to determine the correct dose and the possibility of appointment
Banner
Banner
Banner
Banner

NEWSLETTERS - EEN

Newsletter-1

 

Sondaj

Cum apreciaţi aportul ODIMM în dezvoltarea activităţii antreprenoriale in RM?

pozitiv - 28.9%
foarte semnificativ - 56.5%
fără influenţa pozitivă - 11.5%
nu există aprecieri - 3.1%

Total voturi: 478
Votarea pentru acest sondaj a fost incheiat. on: 10 Sep 2018 - 09:55
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner
PARE